مزایای تحصیل فلسفه در آلمان
به عنوان فردی که قصد تحصیل فلسفه در آلمان را دارد، باید با مزایای تحصیل این رشته در این کشور آشنا باشید. به طور کلی، شاید فلسفه به اندازه مهندسی و پزشکی در آلمان محبوب نباشد، اما همچنان یک رشته تحصیلی محبوب با درآمد مناسب شناخته میشود و سالانه دانشجویان زیادی برای تحصیل در این رشته در کشور آلمان اقدام میکنند.
از جمله برخی از مزایای تحصیل فلسفه در آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فلسفه به عنوان یک دانش زندگی شناخته میشود. با دانشی که در این رشته بهدست میآورید، تقریبا در هر مرحله از زندگی و در هر عنوان شغلی موفق خواهید بود. چرا که مطالعه فلسفه باعث افزایش و بهبود مهارتهای استدلال و انتقادی فرد میشود
- افرادی که در کشور آلمان و در رشته فلسفه تحصیل میکنند، بعد از اتمام تحصیل میتوانند در عناوین شغلی مختلفی مشغول به کار شوند و حقوق و مزایای مناسبی کسب کنند
- دانشگاههای آلمان که رشته فلسفه را برای تحصیل ارائه میدهند، از جایگاه فوقالعاده بالایی برخوردار هستند و مدارک بینالمللی و کاملا معتبری را به دانشجویان خود اعطا میکنند
- به طور کلی، هزینه تحصیل در آلمان بسیار مناسب است و دانشگاههای دولتی این کشور رایگان هستند یا شهریه بسیار ناچیزی برای تحصیل در آنها در نظر گرفته شده است.
آینده پیش رو برای فارغالتحصیل رشته فلسفه در آلمان
به عنوان فردی که قصد تحصیل فلسفه در آلمان را دارد، ممکن است این سوال در ذهنتان مطرح شود که آینده تحصیل در این عنوان شغلی چیست و آیا میتوان به عنوان یک رشته تحصیلی پولساز به آن نگاه کرد؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که فارغالتحصیلان برتر فلسفه فرصتهای شغلی بالایی دریافت خواهند کرد و درآمد بالایی خواهند داشت. به همین خاطر، کشور آلمان برای زندگی فارغالتحصیلان این رشته میتواند گزینه مناسبی باشد.

توجه داشته باشید که میزان درآمد یک فارغالتحصیل رشته فلسفه در کشور آلمان با توجه به شهر محل سکونت و کار او نیز تعیین میشود. به عنوان مثال، میانگین درآمد فارغالتحصیلان این رشته در شهر کلن حدودا 6700 یورو در ماه است. در حالی که همین افراد در شهر درسدن درآمدی معادل 4800 یورو خواهند داشت که این تفاوت رقم زیادی است!
از جمله برخی از عناوین شغلی مناسب برای فارغالتحصیلان فلسفه در کشور آلمان میتوان به فیلسوفی، تحلیلگری، استادی کالج، دانشمند سیاسی، روانشناسی، مدیریت مدرسه و استاد دانشگاه اشاره کرد که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
فعالیت بهعنوان فیلسوف در کشور آلمان
در صورتی که در رشته فلسفه در یکی از دانشگاههای کشور آلمان تحصیل کنید و با نمره مناسب فارغالتحصیل شوید، میتوانید به عنوان یک فیلسوف استخدام شوید و کار کنید. توجه داشته باشید که درآمد یک فیلسوف در کشور آلمان بر اساس مدرک و سابقه کاری او در نظر گرفته میشود.
حداقل درآمد به فیلسوفهای با کمتر از 2 سال تجربه کاری اختصاص دارد که درآمدی در حدود 3 هزار یورو در ماه دریافت میکنند. این در حالی است که یک فیلسوف خبره با بیش از دو دهه تجربه میتواند درآمدی معادل 8 هزار یورو در ماه داشته باشد. همچنین اگر مدرک دکترا یا کارشناسی ارشد نیز داشته باشید، چند هزار یورو به درآمدتان اضافه خواهد شد. تمام این موارد دست به دست هم دادهاند تا این عنوان شغلی در میان فارغالتحصیلان فلسفه بسیار محبوب باشد.
استخدام شدن در عنوان شغلی تحلیلگر
درست است که عنوان شغلی تحلیلگر سیاسی یا حتی تحلیلگر اطلاعات معمولا مخصوص فارغالتحصیلان رشته علوم سیاسی است، اما فارغالتحصیلان رشته فلسفه نیز میتوانند در صورت برخورداری از دانش کافی، وارد این حوزه شوند. به طور کلی، میتوان گفت که تحلیلگری شغلی با درآمد نسبتا بالا است. در کشور آلمان، یک فرد در این عنوان شغلی میتواند متوسط ساعتی 50 یورو درآمد داشته باشد که اگر روزانه 8 ساعت کار کند، درآمد او در یک ماه به 10 هزار یورو میرسد.
تدریس به عنوان استاد فلسفه در کالجهای آلمان
در کشور آلمان، نوعی مدارس و شبهدانشگاه وجود دارند که به آنها کالج گفته میشود. بسیاری از دانشآموزان میتواند بهجای تحصیل در دانشگاه یا حتی متوسطه دوم، وارد کالج شوند. به عنوان فردی که در رشته فلسفه تحصیل کرده است، میتوانید به عنوان یک استاد کالج در این کشور مشغول به کار شوید.
از نظر درآمد، میتوان گفت که رشته فلسفه در اوضاع نسبتا مناسب قرار دارد و میتوانید یک زندگی معمولی را با درآمد ماهیانه خود اداره کنید. در این کشور، یک استاد کالج تازهکاری حقوقی معادل 2500 یورو در ماه خواهد داشت. در صورت پیشرفت و کسب تجربه، ممکن است درآمد او در ماه به 6 الی 7 هزار یورو نیز برسد.
فعالیت به عنوان دانشمند سیاسی
وقتی که فردی تحصیل خود را در رشته فلسفه در کشور آلمان به اتمام میرساند، میتواند وارد حوزه سیاست شود و به عنوان یک دانشمند سیاسی فعالیت کند. البته برای اینکه به عنوان یک دانشمند برتر شناخته شوید، باید مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا داشته باشید.
از نظر درآمد، عنوان شغلی دانشمند سیاسی در وضعیت خوبی قرار دارد. یک دانشمند سیاسی میتواند در سال درآمدی در حدود 72 هزار یورو کسب کند که در ماه، نرخی حدود 6 هزار یورو خواهد بود. البته در صورت کسب تجربه بیشتر و ارائه نظریههای مختلف، ممکن است درآمد او به 10 هزار یورو در ماه نیز برسد.
استخدام به عنوان یک روانشناس
بسیاری از فارغالتحصیلان فلسفه امکان استخدام به عنوان یک روانشناس حرفهای را دارند. اگر میخواهید وارد این حوزه تحصیلی شوید، لازم است که کمی هم درباره شرایط کار و درآمد آن بدانید. به طور کلی، ممکن است برای استخدام و کار به عنوان روانشناس، به تحصیل در برخی دورههای جانبی نیاز داشته باشید. اما بعد از شروع به کار، درآمد خوبی خواهید داشت.
به طور کلی، میانگین درآمد روانشناسان در کشور آلمان معادل 86 هزار یورو در سال برآورد شده است که در ماه، مبلغی در حدود 7200 یورو خواهد بود. به این معنی که حتی میتوانید از یک دانشمند سیاسی نیز درآمد بالاتری داشته باشید.
مدیریت مدرسه
بسیاری از افرادی که برای تحصیل فلسفه در آلمان، بعد از اتمام دوران تحصیل خود به عنوان مدیر مدرسه استخدام میشوند. این افراد با توجه به مهارت و دانشی که در رابطه با فلسفه کسب کردهاند، بهترین عملکرد را در شرایط مختلف اجتماعی و مخصوصا مدارس خواهند داشت. معمولا یک مدیر مدرسه در کشور آلمان میتواند ماهانه درآمدی در حدود 6500 یورو داشته باشد. البته نرخ دقیق درآمد او با توجه به نوع مدرسه، شرایط مدرسه برای تحصیل و رزومه فردی متقاضی در نظر گرفته میشود.
استادی دانشگاه
با تحصیل در رشته فلسفه در یکی از دانشگاههای برتر آلمان، میتوانید در همان دانشگاه یا دانشگاههای دیگر این کشور به عنوان یک استاد برتر استخدام شوید. توجه داشته باشید که برای این منظور معمولا تحصیل کارشناسی در آلمان کافی نیست و باید تحصیل را تا مقاطع کارشناسی ارشد یا حتی دکترا نیز ادامه دهید.
درآمد استادان دانشگاه در آلمان با توجه به تجربه و مدرک آنها تعیین میشود. یک استاد با حداقل مدرک و تجربه میتواند ماهیانه بین 2500 تا 3 هزار یورو درآمد داشته باشد. این در حالی است که درآمد یک استاد باتجربه ممکن است به حدودا 8500 یورو در ماه نیز برسد.
شرایط تحصیل فلسفه در آلمان
به طور کلی، دانشگاههای کشور آلمان برای پذیرش دانشجو جهت تحصیل در رشته فلسفه، شرایط چندان پیچیده و سختی را در نظر نگرفتهاند. در نتیجه، اگر به تحصیل در این رشته علاقه دارید، به راحتی میتوانید پذیرش تحصیلی آلمان را دریافت کنید. بلکه با مقداری شانس و البته برخورداری از شرایط لازم، ممکن است بتوانید در برترین دانشگاههای این کشور پذیرفته شوید و حتی بورسیه نیز دریافت کنید. در ادامه با شرایط تحصیل فلسفه در آلمان آشنا میشویم.
مدرک تحصیلی قبلی
اولین شرطی که در رابطه با تحصیل فلسفه در آلمان وجود دارد، مدرک تحصیلی قبلی است. دانشگاههای آلمان معمولا برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی چندان روی این موضوع مانور نمیدهند. با این حال، متقاضیانی که در رشته علومانسانی تحصیل کرده باشند، شانس بیشتری برای اخذ پذیرش خواهند داشت. اما برای مقاطع بالاتر و به خصوص کارشناسی ارشد، باید حتما لیسانس فلسفه یا یکی از زیرشاخههای آن را داشته باشید.
تسلط به یکی از دو زبان آلمانی یا انگلیسی برای دریافت پذیرش دانشگاهی
شرط دیگری که تقریبا همه دانشگاههای آلمان برای پذیرش دانشجو در رشته فلسفه در نظر دارند، تسلط به آلمانی یا انگلیسی است. معمولا دانشگاههای دولتی آلمان دروس را به زبان آلمانی ارائه میدهند. این در حالی است که در دانشگاههای خصوصی، شرایط فرق میکند و دروس به زبان انگلیسی ارائه میشوند. اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نیست که برخی از دانشگاههای دولتی آلمان نیز ممکن است این رشته را برای تحصیل به زبان انگلیسی ارائه دهند. برای اخذ پذیرش دانشگاه مورد نظر، باید بررسی کنید که دانشگاهی که در نظر دارید، چه زبانی را زبان معیار قرار داده است.
تصور نکنید که برای پذیرش تحصیل فلسفه در آلمان تنها کافی است به صورت کلامی به زبان آلمانی یا انگلیسی تسلط داشته باشید. بلکه باید در آزمونهای زبان معتبر شرکت کرده و نمرات مربوط به آن را داشته باشید. برای زبان انگلیسی، آیلتس با حداقل نمره 6 از اهمیت بالایی برخوردار است. در حالی که برای زبان المانی، باید حداقل مدرک زبانی B1 یا B2 را داشته باشید. در یک مقاله دیگر در خصوص انواع مدرک زبان آلمانی مورد تایید سفارت توضیح داده ایم.
مدارک لازم برای تحصیل فلسفه در آلمان
به طور کلی، میتوان مدارکی که برای دریافت پذیرش تحصیلی در آلمان نیاز دارید، تفاوت چندانی با مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا ندارند. توصیه میکنیم در زمان ارائه مدارک، حتما همه مدارک را در اختیار داشته باشید. چرا که نقص در ارائه آنها باعث رد شدن درخواست پذیرش شما خواهد شد.
برخی از مدارک مورد نیاز برای تحصیل فلسفه در آلمان عبارتند از:
- مدارک هویتی فرد متقاضی به همراه ترجمه رسمی
- گواهی تمکن مالی برای تحصیل در آلمان برای پرداخت هزینهها و شهریه
- ترجمه آلمانی مدارک تحصیلی مقطع قبلی
- مدرک زبان انگلیسی یا المانی با توجه به شرایط پذیرش دانشگاه
- انگیزهنامه و رزومه تحصیلی حرفهای
تحصیل فلسفه در آلمان به زبان انگلیسی
در حال حاضر، امکان تحصیل به زبان انگلیسی در کشور آلمان فراهم کرده است و رشته فلسفه در برخی دانشگاهها به صورت دو زبانه ارائه میشود. همانطور که پیشتر به این نکته اشاره کردیم، اگر میخواهید برای تحصیل این رشته به زبان انگلیسی در المان اقدام کنید، باید در یکی از آزمونهای زبان معتبر مانند آیلتس شرکت کنید. تنها در این صورت است که میتوانید به راحتی و بدون مشکل پذیرش تحصیلی را بهدست بیاورید.
برای تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی، تنها نباید در آزمون شرکت کنید و بر این باور باشید که این منظور کافی است. بلکه باید حتما به نمره خود در آزمون نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال، برای تحصیل در مقطع کارشناسی، مدرک زبان مورد تایید سفارت آلمان آزمون آیلتس با نمره بین 6 الی 6.5 است. در حالی که برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، به نمرهای در حدود 6.5 الی 7 یا حتی 7.5 نیاز خواهید داشت. در نهایت، نوبت به دکترا میرسد که باید حداقل نمره 7.5 را در آزمون آیلتس کسب کرده باشید.
بهترین دانشگاهها برای تحصیل در رشته فلسفه در آلمان
در حال حاضر دانشگاههای مختلفی در کشور آلمان امکان تحصیل در رشته فلسفه را فراهم کردهاند. برخی از این دانشگاهها رنکینگ جهانی بالایی دارند و مدرکی که به دانشجو اعطا میکنند، اعتبارش فوقالعاده بالایی دارد. در جدول زیر برخی از بهترین دانشگاههای آلمان را برای تحصیل در رشته فلسفه معرفی کردهایم.
نام دانشگاه | رتبه جهانی |
---|---|
دانشگاه هومبولت برلین | 120 |
دانشگاه لودوویگ ماکسیمیلیان مونیخ | 54 |
دانشگاه گوته | 302 |
دانشگاه آزاد برلین | 98 |
دانشگاه توبینگن | 213 |
هزینه تحصیل در رشته فلسفه در آلمان
در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، تحصیل در کشور آلمان بسیار مقرون به صرفه است. بسیاری از افرادی که برای تحصیل در آلمان اقدام میکنند، با هزینه رایگان در دانشگاه دولتی مورد نظرشان پذیرش دریافت میکنند. برخی دانشگاهها نیز ممکن است شهریه ناچیزی دریافت کنند. نکتهای که در این میان وجود دارد این است که حتی دانشگاههای خصوصی آلمان نیز نسبت به کشورهای دیگر شهریه کمتری از دانشجویان دریافت میکنند.
به طور کلی، برای تحصیل در دانشگاههای دولتی آلمان در رشته فلسفه، نهایتا به ازای هر ترم شهریهای بین 1500 تا 1800 یورو پرداخت خواهید کرد. این در حالی است که برای دانشگاههای خصوصی، شهری تحصیل بین 20 تا 25 هزار یورو خواهد بود. البته شهریه تحصیل شما ارتباط مستقیمی با مقطع تحصیلیتان دارد. به این معنی که هرچقدر مقطع تحصیلی بالاتری را انتخاب کنید، شهریهتان بیشتر خواهد شد. در جدول زیر برخی از هزینههای جانبی و کلی برای زندگی دانشجویی در آلمان را بررسی کردهایم.
نوع هزینه | مبلغ قابل پرداخت |
---|---|
تاکسی به ازای هر کیلومتر | 2 یورو |
یک کیلوگرم فیله مرغ | 7 یورو |
یک کیلوگرم برنج سفید | 2 یورو |
یک لیتر شیر | 0.9 یورو |
هزینه یک شام معمولی دو نفره | 30 یورو |
یک جفت کفش معمولی | 60 یورو |
قیمت یک شلوار جین | 70 یورو |
تحصیل رایگان فلسفه در آلمان
در حال حاضر، به دو روش میتوان هزینه تحصیل در آلمان را کاهش داد و حتی به صورت رایگان در این کشور تحصیل کرد. اولین روش، تحصیل با اخذ بورسیه تحصیلی است که میتوانید حتی قبل از مهاجرت تحصیلی به آلمان برای دریافت آن اقدام کنید. دومین روش، انجام کار دانشجویی در این کشور است. در ادامه با این دو روش کاهش هزینههای تحصیل آشنا میشویم.
روش اول: اخذ بورسیه تحصیلی در کشور آلمان
بهترین روش برای تحصیل رایگان در کشور آلمان، اخذ بورسیه تحصیلی است. بورسیههای تحصیلی موجود در این کشور را میتوان به دو نوع فول فاند و فاند معمولی تقسیم کرد. بورسیههای فاند معمولی، بورسیههای کمکهزینهای هستند و تنها میتوانند بخشی از هزینههای تحصیل شما را پوشش دهند. مبلغ قابل پوشش توسط این بورسیهها با توجه به شرایط تحصیلی شما و نوع مرکز ارائه دهنده بورسیه تعیین خواهد شد. درست است که بورسیههای تحصیلی کمکهزینهای نمیتوانند تمام هزینههای تحصیل را پوشش دهند، در عوض به تعداد بیشتری اعطا میشوند و شانس بالاتری برای دریافت آنها خواهید داشت.
در مقابل بورسیههای فاند معمولی، بورسیههای تحصیلی کاملا یا همان فول فاند وجود دارند که به شما این امکان را میدهند تا بتوانید به صورت کاملا رایگان در آلمان تحصیل کنید. البته در رابطه با این بورسیههای تحصیلی باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که فول فاندها به تعداد بسیار محدود و با شرایط کاملا رقابتی اعطا میشوند. در نتیجه، ممکن است هرکسی شانس بالایی برای دریافت آن نداشته باشد.
برخی از محبوبترین بورسیههای تحصیلی در آلمان
دانشجویانی که قصد تحصیل فلسفه در آلمان را دارند و میخواهند هزینه کمتری برای تحصیل پرداخت کنند یا حتی به صورت رایگان در این کشور مشغول به تحصیل شوند، باید با بورسیههای تحصیلی محبوب آلمان آشنا شوند.
در ادامه برخی از بهترین انواع بورسیه در آلمان را در مقاطع مختلف معرفی کردهایم:
- بورسیه بینالمللی دانشگاه DAAD: این بورسیه تحصیلی مخصوص دانشجویان بینالمللی است و سالانه تقریبا 100 هزار دانشجو را پوشش میدهد. لازم به ذکر است که این بورسیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد مبلغ 850 یورو و برای دکترا، مبلغ 1200 یورو پرداخت میکند
- بورسیه ملی کشور آلمان: این بورسیه ماهانه مبلغ 300 یورو به شما پرداخت خواهد کرد. البته این بورسیه معمولا به مدت دو ترم به دانشجویان پرداخت میشود و برای مدت زمان بیشتر از آن، باید به فکر بورسیه دیگری باشید
- بورسیه اراسموس: این بورسیه به عنوان یکی از معروفترین بورسیههای تحصیلی در آلمان شناخته میشود که اتحادیه اروپا آن را به دانشجویان بینالمللی اعطا میکند. این بورسیه تحصیلی معمولا از نوع فول فاند است و میتواند هزینههای مربوط به ثبت نام، سفر، شهریه و حتی هزینههای اولیه زندگی را نیز به شما پرداخت کند
بورسیههای تحصیلی آلمان توسط چه مجموعههایی ارائه میشوند؟
اگر در ذهن شما نیز این سوال ایجاد شده است که چه مجموعههایی در المان بورسیه تحصیلی ارائه میدهند، باید بگوییم که در حال حاضر، بسیاری از شرکتهای خصوصی و دولتی، مجموعههای آموزشی، دانشگاهها و حتی دولت آلمان بورسیههای تحصیلی متنوعی را ارائه میدهند. در نتیجه، اگر تمایل به دریافت بورسیه دارید، تنها کافی است از طریق یکی از این مجموعهها اقدام کنید.
روش دوم: انجام کار دانشجویی در کشور آلمان
یکی از بهترین روشها برای کاهش هزینههای تحصیل در این کشور، کار کنار تحصیل در آلمان است. دانشجویانی که در کشور آلمان تحصیل میکنند، میتوانند در طول دوران تحصیلی خود، به صورت نیمهوقت مشغول به کار شوند. توجه داشته باشید که دولت آلمان برای کار دانشجویی محدودیتها و شرایطی را در نظر گرفته است.
طبق قوانینی که دولت آلمان برای انجام کار دانشجویی در نظر گرفته است، دانشجویان میتوانند به مدت 120 روز از سال را به صورت کامل یا 240 روز را به صورت نیمهوقت کار کنند. توجه داشته باشید که کارآموزی نیز شامل این تعداد ساعت کاری میشود.
دانشجویانی که به انجام کار دانشجویی در کشور المان مشغول میشوند، معمولا به صورت ساعتی حقوق دریافت میکنند. از جمله برخی از محبوبترین شغلهای دانشجویی در این کشور میتوان به نگهداری از کودک، کارشناس مرکز تماس، دستیار اداری و معلمی زبان انگلیسی اشاره کرد. لازم به ذکر است که درآمد از این کارها، ساعتی بین 10 تا 15 دلار خواهد بود.
اخذ ویزا برای تحصیل فلسفه در آلمان
متقاضیان تحصیل فلسفه در آلمان بعد از دریافت پذیرش تحصیلی این کشور باید برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنند. توجه داشته باشید که برای این منظور، لازم است تمام مدارک مورد نیاز را به صورت کامل در اختیار داشته باشید و به سفارت ارائه دهید.
در ادامه لیستی از مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان وجود دارد:
سوالات متداول
آیا میتوان به صورت رایگان در رشته فلسفه در آلمان تحصیل کرد؟
بله. با انجام کار دانشجویی و اخذ بورسیه تحصیلی امکان تحصیل رایگان در آلمان وجود خواهد داشت.
بهترین دانشگاه آلمان برای تحصیل فلسفه کدام دانشگاه است؟
دانشگاه ماکسیمیلیان مونیخ بهترین دانشگاه برای تحصیل فلسفه است.
آیا میتوان بعد از تحصیل فلسفه در آلمان، در این کشور مشغول به کار شد؟
بله. با تبدیل ویزا میتوانید برای کار و اخذ اقامت دائم آلمان اقدام کنید.
آیا در صورت تحصیل در آلمان میتوانم همسرم را هم به خود به آلمان بیاورم؟
بله. همسر شما میتواند به کمک ویزای پیوست آلمان به شما ملحق شود.
تحصیل دکترا فلسفه در آلمان چقدر طول میکشد؟
تحصیل دکترا در آلمان به طور کلی 4 تا 6 سال طول میکشد. رشته فلسفه نیز همین شرایط را دارد.
جمعبندی
از دید بسیاری، فلسفه به عنوان بهترین رشته برای مهاجرت به آلمان شناخته میشود. اگر میخواهید در کوتاهترین زمان ممکن اقامت آلمان را برای تحصیل در رشته فلسفه بهدست بیاورید، کافی است با کارشناسان ما در بینا استادی تماس بگیرید. ما میتوانیم به شما در دریافت اپلای دانشگاه و اقامت تحصیلی در کوتاهترین زمان ممکن کمک کنیم. برای این منظور و دریافت خدمات مشاوره در رابطه با تحصیل در خارج، کارشناسان ما در مجموعه بینا استادی پاسخگوی شما هستند.
دسته بندی: تمام مقالات آلمان
سلام. آیا تحصیل فلسفه در آلمان برای دانشجویان بینالمللی مقرونبهصرفه است؟
سلام دوست عزیز، بله، تحصیل فلسفه در آلمان برای دانشجویان بینالمللی مقرونبهصرفه است. اکثر دانشگاههای دولتی آلمان هزینهای برای تحصیل دانشجویان بینالمللی دریافت نمیکنند. تنها هزینهای که دانشجویان باید بپردازند، هزینه ثبتنام است که معمولاً بین 300 تا 500 یورو است. همچنین، دانشجویان میتوانند از بورسیههای تحصیلی مختلفی که توسط دولت آلمان، دانشگاهها و سازمانهای غیردولتی ارائه میشود، بهرهمند شوند.