مفهوم کالج (Studienkolleg) در آلمان

به طور خلاصه کالج‌ در آلمان (Studienkolleg) موسسه‌ای است که دانشجویان بین‌المللی را برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور آماده می‌کند. هدف کالج آماده‌سازی دانشجویان برای شرکت در یک آزمون نهایی به نام Feststellungsprüfung یا FSP است که به آن‌ها اجازه شرکت در دانشگاه‌های آلمان را می‌دهد.

کالج‌ دوره‌هایی را برای دانشجویان بین‌المللی در آلمان ارائه می‌دهد تا آن‌ها را برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور آماده کند. این دوره‌ها به دانشجویان فرصتی برای یادگیری اصول زبان آلمانی در سطح متوسط را می‌دهد. علاوه بر این، کالج دانشجویان را برای زندگی دانشگاهی و ساختار تحصیل در دانشگاه‌های آلمان آماده می‌کند.

کالج در آلمان می‌تواند دولتی یا خصوصی باشد. کالج‌های دولتی رایگان هستند و موضوعات دوره‌‌های آنها جنبه عمومی‌تری دارد. کالج‌های خصوصی شهریه دارند اما ممکن است برای برخی از دانشجویانی که به دوره‌های خاص دانشگاهی نیاز دارند، مناسب‌تر باشند.

برخی از دانشگاه‌های آلمان ممکن است اعتبار مدرک برخی از کالج‌های خصوصی را تایید نکنند. بنابراین قبل از ثبت‌نام حتما این موضوع را بررسی کنید.

مزایای تحصیل در کالج های آلمان‌

کالج‌های آلمان، که با نام Studienkolleg شناخته می شوند، راهی برای تضمین موفقیت تحصیلی و ترسیم چشم‌انداز وسیع شغلی برای دانشجویان هستند. این مراکز آموزشی با استفاده از جدیدترین امکانات و با به‌کارگیری علمی‌ترین متدها، دانشجویان را در سطح مطلوبی از استانداردهای آموزشی قرار می‌دهند. افرادی که تحصیل در کالج های آلمان را انتخاب می‌کنند، شانس موفقیت بیشتری را در ادامه مسیر دارند.

بر همین اساس مهم‌ترین مزایای اپلای کالج آلمان عبارت‌اند از:

  • بهبود مهارت‌های ارتباطی و زبانی
  • تمرکز بر مهارت‌سازی
  • تنوع دوره‌های تحصیلی
  • وجود فرصت‌های شغلی متنوع
  • تعامل با دانشجویان بین‌المللی
  • بهره‌مندی از بورسیه و فاندهای فوق‌العاده
  • در دسترس بودن امکانات تحقیق و پژوهش گسترده
  • هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه برای زندگی و تحصیل
  • افزایش شانس تحصیل در برترین دانشگاه‌های آلمان و جهان
  • امکان سفر به اروپا با استفاده از ویزای تحصیلی

آزمون ورودی کالج های آلمان

آزمون ورودی کالج های آلمان

یکی از اولین مراحلی که تمام متقاضیان تحصیل در کالج‌های آلمان باید پشت سر بگذارند، شرکت در آزمون‌های ورودی (Aufnahmetest) و کسب نمره قبولی در آن است. داوطلبان برای ثبت نام در این آزمون باید دارای گواهی پایان دوره دبیرستان باشند. علاوه بر این لازم است متقاضیان به زبان آلمانی مسلط بوده و مدرک B2 آلمانی را داشته باشند.

نکته مهم درباره شرکت در آزمون ورودی کالج‌های آلمان، تفاوت در نوع آزمون‌ها است. این آزمون‌ها متناسب با رشته تحصیلی در دسته‌بندی متفاوتی قرار می‌گیرند و هر یک از آن‌ها ساختار و زمان‌بندی خاصی را مد نظر قرار می‌دهند. بنابراین شما برای اپلای کالج آلمان حتما باید در آزمون مرتبط با رشته خود شرکت کنید.

بر همین اساس انواع آزمون‌های ورودی متناسب با رشته تحصیلی در کالج‌های آلمان عبارت‌اند از:

  • آزمون G-KURS: آزمون ورودی برای متقاضیان رشته هنر و انسانی
  • آزمون M-KURS: آزمون ورودی برای رشته‌های گروه پزشکی یا تجربی
  • آزمون T-KURS: آزمون ورودی برای رشته‌های مهندسی
  • آزمون W-KURS: آزمون ورودی در گرایش‌های مختلف رشته مدیریت و اقتصاد
  • آزمون S-KURS: آزمون آماده‌سازی دانشجویان برای تحصیل به زبان آلمانی

ساختار آزمون کالج آلمان

آزمون کالج آلمان دارای ساختار زیر است:

ساختار آزمون برای دوره G

  • آزمون تکمیلی: شما سه متن کوتاه با اطلاعات واقعی در مورد موضوعات مختلف را دریافت خواهید کرد. سپس 75 جای خالی خواهید داشت که باید آن‌ها را پر کنید.
  • ارزیابی نمودار: به شما چندین عبارت مرتبط با یک یا چند نمودار داده می‌شود. سپس شما باید قضاوت کنید که آیا این عبارات درست، غلط یا نامرتبط هستند.

ساختار آزمون برای دوره‌های M، T و W

  • آزمون تکمیلی: مشابه بخش آزمون تکمیلی در دوره G است که در قسمت قبل توضیح داده شد.
  • آزمون ریاضی: شما 9 یا 10 سوال ریاضی دریافت خواهید کرد که باید به آنها پاسخ دهید. سطح این سوالات برای دانش آموزان ایرانی پائین است و اکثر آنها می‌توانند به راحتی به این سوالات پاسخ دهند.
 

کل آزمون حدود ۹۰ دقیقه (با احتساب زمان استراحت) طول خواهد کشید. این آزمون فقط یکبار در سال برگزار می شود.

شانس قبولی در آزمون ورودی کالج آلمان

قبولی در آزمون Aufnahmetest کار جندان دشواری نیست و معمولا نمره قبولی در آن 50% است. با این حال باید در نظر داشته باشید که قبولی در این آزمون به این معنی نیست که لزوما به شما اجازه تحصیل در کالج های آلمان (Studienkolleg) داده خواهد شد. بلکه باید علاوه بر قبولی در آزمون Aufnahmetest رتبه مناسبی را هم بین شرکت کنندگان دیگر کسب کنید.

به طور کلی اگر نمره قبولی را در آزمون Aufnahmetest کسب کنید حدود 40 درصد احتمال دارد که امکان تحصیل در کالج های آلمان به شما داده شود.

با تماس با ما، مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی دریافت کنید.

آزمون خروجی کالج‌های آلمان

علاوه بر آزمون‌های ورودی برای اپلای کالج آلمان، نوع دیگری از آزمون‌ها وجود دارند که با هدف تایید صلاحیت داوطلبان برای ورود به دانشگاه‌ها برگزار می‌شوند. آزمون پایانی کالج (Feststellungsprüfung) یا به طور اختصاری “FSP” پس از پایان دوره یک‌ساله کالج در آلمان، صلاحیت داوطلبان خارج از اتحادیه اروپا از جمله ایرانیان برای ورود به دانشگاه‌ها را ارزیابی می‌کند. افرادی که در این آزمون نمره قبولی به دست می‌آورند، با اخذ مدرک مورد تایید نظام آموزشی آلمان (HZB) مجوز ورود به مقطع کارشناسی را دریافت می‌کنند.

شرایط تحصیل در کالج ‌های آلمان‌

شرایط تحصیل در کالج ‌های آلمان‌

با توجه به فضای رقابتی و تقاضا بالا برای ادامه تحصیل دانشجویان بین‌المللی در کالج های آلمان، موسسات دولتی و خصوصی این کشور برای پذیرش داوطلبان خارجی، شرایط خاصی را در نظر گرفته‌اند. به همین دلیل شما باید قبل از ارسال درخواست و شروع فرایند اپلای کالج آلمان، با این شروط آشنا باشید. در ادامه به مهم‌ترین شرایط تحصیل در کالج‌ های آلمان اشاره می‌کنیم.

معدل بالا

اخذ پذیرش تحصیلی در کالج های آلمان تا حد زیادی به معدل داوطلبان در مقطع تحصیلی قبلی بستگی دارد. به عبارت بهتر معدل مقطع قبلی آن‌ها باید بالاتر از عدد مشخصی باشد. هر کدام از انواع کالج‌های آلمان متناسب با امکانات آموزشی و رتبه‌بندی خود، معدل جداگانه‌ای را برای پذیرش داوطلبان بین‌المللی تعیین کرده‌‌اند. به‌طورکلی افرادی که معدل آن‌ها بالاتر از 15 باشد، می‌توانند در بیشتر کالج‌های آلمان تحصیل خود را ادامه دهند.

مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی

تقریبا در تمام کالج‌های آلمان، زبان تحصیل آلمانی است چرا که هدف کالج‌ها در آلمان آماده کردن دانش آموزان برای تحصیلات تکمیلی در این کشور است. به همین دلیل دانش آموزانی که قصد تحصیل در کالج‌های آلمان را دارند لازم است تسلط خود را به زبان آلمانی نشان دهند. برای این منظور اکثر کالج‌ها در آلمان مدرک زبان B2 را درخواست می‌کنند ولی تعداد کمی از کالج‌ها به مدرک B1 هم رضایت می‌دهند.

البته در آلمان کالج‌هایی هم وجود دارند که زبان تدریس در آنها انگلیسی است اما تعداد آنها بسیار کم است. در نتیجه اخذ پذیرش از این کالج‌ها بسیار رقابتی‌تر است. به علاوه در تمام این کالج‌ها دوره‌های زبان آلمانی برگزار می‌شود که شرکت در آنها اجباری است. اگر قصد تحصیل در این کالج‌ها را دارید لازم است حداقل آیلتس 6 یا معادل تافل آن را داشته باشید.

سن بین 18 تا 21 سال

برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان محدودیت سنی وجود ندارد اما لازمه دریافت ویزای تحصیلی دریافت نامه پذیرش از یک کالج در آلمان است. کالج‌های آلمان هم بیشتر مایل هستند به متقاضیانی پذیرش تحصیلی اعطا کنند که در بازه سنی بین 18 تا 21 سال قرار دارند. اگر شما بیش از 21 سال سن دارید لازم است تلاش کنید تا با کسب نمره بالا در آزمون زبان و سایر راهکارها روزمه خود را تقویت کنید.

تمکن مالی

تمکن مالی برای تحصیل در آلمان

برای مهاجرت به آلمان جهت تحصیل حتما باید متقاضیان تمکن مالی مناسبی داشته باشند. طبق آخرین دستورالعمل‌های موجود حداقل تمکن مالی برای تحصیل در آلمان، مقدار 934 یورو در هر ماه، معادل 11,208 یورو در سال، تعیین شده است. در صورت عدم تمکن مالی ویزای تحصیلی برای شما صادر نمی‌شود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از طریق سایت موسسه مهاجرتی بینا استادی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

با تماس با ما، مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی دریافت کنید.

مدارک لازم برای تحصیل در کالج های آلمان‌

هر یک از کالج‌های آلمان برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی، شرایط خاصی را تعیین می‌کنند. به همین دلیل پیش از انتخاب کالج و شروع فرایندهای اخذ پذیرش، حتما از مدارک مورد نیاز آن‌ها اطلاع داشته باشید تا شانس پذیرش خود را افزایش دهید.

مدارک ضروری برای تحصیل در کالج های آلمان عبارت‌اند از:

  • نامه پذیرش تحصیلی از یک کالج در آلمان
  • گواهی پایان تحصیلات و ریزنمرات مقطع دیپلم همراه با ترجمه رسمی
  • گواهی پایان تحصیلات و ریزنمرات مقطع پیش دانشگاهی همراه با ترجمه رسمی
  • مدارک جهت اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه‌های اقامت دانشجویی در آلمان
  • مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
  • گذرنامه معتبر با حداقل یک سال اعتبار
  • چند قطعه عکس گذرنامه‌ای
  • انگیزه‌نامه دقیق با خط و امضای متقاضی
  • مدرک بیمه درمان مسافرتی برای مدت مورد نظر

هزینه تحصیل در کالج های آلمان‌

هزینه تحصیل در کالج های آلمان‌

بیشتر کالج‌های آلمان دولتی هستند؛ بنابراین برای تحصیل در آن‌ها نیازی به پرداخت شهریه‌های هنگفت نیست. به‌ طور میانگین متناسب با امکانات هر کالج مبلغی بین 100 تا 400 یورو در هر ترم از دانشجویان در این کالج‌ها دریافت می‌شود.

از سوی دیگر کالج‌های خصوصی نیز برای شهریه‌های خود مبلغی سالیانه بین 2,000 تا 6,000 یورو را تعیین کرده‌اند. این هزینه‌ها نسبت به شهریه‌های بسیاری از مراکز آموزشی در اروپا کمتر است.

همچنین دانشجویان بین‌المللی در آلمان با صرف هزینه‌های اجاره خانه، غذا، لباس، خوردوخوراک، خرید کتاب و … ماهانه مبلغی در حدود 700 یورو را هزینه می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه تحصیل در آلمان می توانید مقاله ما را در این خصوص مطالعه کنید.

انواع کالج های آلمان

مهم‌ترین گام برای شروع فرایند اپلای کالج آلمان، انتخاب نوع کالج است. با توجه به اهداف آموزشی متفاوت و تفاوت در میزان هزینه‌ها شما باید کاملا با انواع کالج‌های آلمان آشنا باشید. همچنین اطلاع از تفاوت‌های موجود بین کالج های آلمان به شما برای جست‌وجوی برنامه‌ تحصیلی مناسب کمک فراوانی می‌کند. بر همین اساس در ادامه به بررسی انواع کالج‌های آلمان می‌پردازیم.

انواع کالج‌های آلمان از نظر هزینه‌های تحصیل

اولین تقسیم‌بندی رایج برای کالج‌های آلمان، دولتی یا خصوصی بودن این موسسات است.

  • کالج‌های دولتی: برای افرادی مناسب هستند که به زبان آلمانی تسلط کاملی دارند. شرط اصلی این نوع از کالج‌ها برای پذیرش متقاضیان بین‌المللی اخذ مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی توسط آن‌ها می‌باشد. با توجه به رایگان بودن این نوع از کالج‌ها، دانشجویان فقط باید بین 100 تا 400 یورو در هر ترم برای خدمات دانشجویی بپردازند.
  • کالج‌های خصوصی: با توجه به تقاضای بیشتر متقاضیان بین‌المللی برای حضور در این مراکز، زبان آموزش آن‌ها انگلیسی است. البته برخی کالج‌های خصوصی به زبان آلمانی نیز وجود دارند که برای اخذ پذیرش آن‌ها باید به سطح B1 زبان آلمانی مسلط باشید. معمولا تحصیل در کالج‌های خصوصی آلمان بین 2,000 تا 6,000 یورو در سال هزینه به همراه دارد.

انواع کالج‌های آلمان از نظر اهداف آموزشی

اصلی‌ترین دسته‌بندی کالج های آلمان از نظر اهداف آموزشی انجام می‌شود. کالج‌های این کشور متناسب با نوع آمادگی دانشجویان و اهداف دنبال شده در سه نوع زیر قرار می‌گیرند:

  • کالج‌های دانشگاهی (Universität): کالج‌های دانشگاهی موسساتی پژوهش‌محور هستند که به جای کاربردهای عملی، بر رویکردهای نظری تمرکز دارند. متقاضیان می‌توانند تمامی مقاطع تحصیلی از جمله مدرک دکترا را در این موسسات دنبال کنند.
  • کالج‌های علمی کاربردی (UAS): کالج‌های علمی کاربردی بر کاربرد نتایج تحقیقات تمرکز دارند. برنامه‌های درسی در این دانشگاه‌ها شامل: دوره‌های پروژه با همکاری شرکت‌ها، دوره‌های کارآموزی اجباری و کلاس‌هایی است که توسط متخصصان صنایع مربوطه تدریس می‌شوند.
  • آکادمی‌های هنر، موسیقی و فیلم (Kunst-, Musik- und Filmhochschule): این کالج‌ها از سرتاسر جهان دانشجویان با استعدادهای هنری را پذیرش می‌کنند.

جدول زیر اطلاعات کامل‌تری از تفاوت کالج های آلمان از نظر اهداف آموزشی در اختیار شما قرار می‌دهد.

کالج‌های دانشگاهیکالج‌های علمی کاربردیآکادمی‌های هنر، موسیقی و فیلم
پژوهش‌محور، علمی، نظریکاربرد محور، علمی، عملیتربیت هنری، علمی، هنری
شامل لیسانس، فوق لیسانس، آزمون دولتی و دکتراشامل لیسانس، فوق لیسانس و بدون مدرک دکتراشامل لیسانس، فوق لیسانس، در برخی موارد مدرک دکترا و مدرک هنری
پشتیبانی از کلیه دروسموضوعات کاربردی مانند مهندسی بازرگانی و علوم اجتماعیشامل موضوعات هنری مانند طراحی، معماری، تئاتر و موسیقی

بهترین کالج های آلمان

به طور کلی بهترین کالج‌های آلمان به صورت زیر هستند:

نام دانشگاهنوعشهریه سالانهنوع پذیرش
کالج مونیخدولتی128 یوروآزمون ورودی
کالج هامبورگدولتی305 یوروآزمون ورودی
کالج هانوفردولتی440 یوروآزمون ورودی
کالج فرانکفورتدولتی370 یوروآزمون ورودی
کالج نوردهاوزندولتی118 یوروآزمون ورودی
کالج هالهدولتی190 یوروآزمون ورودی
کالج هایدلبرگدولتی1650 یوروآزمون ورودی
کالج کارلسروههدولتی1650 یوروآزمون ورودی
کالج دوسلدورفخصوصی2810 یوروبدون آزمون ورودی
کالج NRWخصوصی4420 یوروبدون آزمون ورودی
کالج میتوایداخصوصی2400 یوروبدون آزمون ورودی
کالج راینیشیزخصوصی2950 یوروبدون آزمون ورودی
کالج راینلند اسنخصوصی1750 یوروبدون آزمون ورودی
کالج پادربورنخصوصی3500 یوروبدون آزمون ورودی
کالج Prep4Uni آلمانخصوصی5700 یوروبدون آزمون ورودی

ددلاین کالج های آلمان

زمان شروع تحصیل در کالج های آلمان برای هر موسسه متفاوت است. دانشجویان دو بار در سال می‌توانند مراحل اپلای کالج آلمان را پشت سر بگذارند. ددلاین کالج های آلمان برای ترم تابستان از ماه فوریه شروع می‌شود تا آپریل ادامه دارد. همچنین زمان شروع تحصیل در کالج های آلمان‌ در ترم زمستان نیز از ماه آگوست تا ماه نوامبر است.

توصیه می‌کنیم برای اطلاعات دقیق از زمان شروع تحصیل در کالج های آلمان به سایت کالج منتخب مراجعه کرده و اطلاعات کامل را به دست آورید. بااین‌حال جدول زیر اطلاعات مناسبی را برای ددلاین‌های ثبت نام در برخی از بهترین کالج‌های دولتی آلمان را در اختیار شما قرار می‌دهد.

نام کالجددلاین ثبت نام تابستانددلاین ثبت نام زمستان
کالج هایدلبرگاواسط جولایاواسط ژانویه
کالج مونیخاواسط جولایاواسط ژانویه
کالج هامبورگاواخر مارساواخر سپتامبر
کالج فرانکفورتاواسط آپریلاواسط اکتبر

مراحل اخذ پذیرش از کالج های آلمان

شما زمانی می‌توانید تحصیل در کالج های آلمان را شروع کنید که از جانب یک کالج آلمانی پذیش تحصیلی گرفته باشید. همچنین در زمان دریافت پذیرش دقت کنید که امکان ارسال درخواست برای کالج‌های دولتی به‌صورت مستقیم و بدون واسطه وجود ندارد و فقط برای کالج‌های خصوصی می‌توانید شخصا درخواست ارسال کنید.

پذیرش در دانشگاه های آلمان

بر همین اساس مراحل اخذ پذیرش از کالج های آلمان عبارت‌اند از:

  1. یافتن کالج و دوره مورد نظر
  2. تهیه مدارک لازم برای اخذ پذیرش
  3. ارسال مدارک به کالج مربوطه
  4. اقدام برای اخذ ویزای دانشجویی
  5. شرکت در آزمون‌های ورودی کالج

چگونه برای کالج‌های آلمان درخواست دهیم؟

روش ارسال درخواست برای ورود به کالج‌های آلمان متناسب با شرایط داوطلب و مقررات کالج‌ها متفاوت است. بااین‌حال دو روش اصلی پیش روی متقاضیان وجود دارد که آن‌ها می‌توانند برای ارسال درخواست اپلای کالج آلمان از آن‌ها استفاده کنند.

این روش‌ها عبارت‌اند از:

  • روش مستقل به وسیله uni-assist: با توجه به عدم پشتیبانی بیشتر کالج‌های آلمان از ارسال درخواست مستقیم، متقاضیان می‌توانند با استفاده از مجموعه uni-assist مراحل پذیرش را انجام دهند. در واقع این مجموعه نقش واسط بین شما و کالج‌های آلمان را بر عهده دارد
  • درخواست مستقیم از طریق دانشگاه: تعداد اندکی از کالج‌های آلمان امکان ثبت درخواست مستقیم را برای داوطلبان بین‌المللی به وجود آورده‌اند. شما می‌توانید برای ارسال درخواست مستقیم به این مراکز، از طریق دفتر بین‌المللی دانشگاه‌ها اقدام کنید

سوالات متداول

خیر به استثنای فاصله بین دو ترم دانشجویان نمی‌توانند در زمان تحصیل در کالج کار کنند.

کالج‌های دولتی آلمان فقط به زبان آلمانی برگزار می‌شوند؛ اما برای اپلای کالج‌های خصوصی فقط باید به زبان انگلیسی مسلط بود.

کالج‌های G-KURS (هنر و انسانی)، کالج‌های M-KURS (گروه پزشکی و تجربی)، کالج‌های T-KURS (رشته‌های مهندسی)، کالج‌های W-KURS (مدیریت و اقتصاد) و کالج‌های S-KURS) آموزش زبان آلمانی)  از جمله انواع کالج‌ها از نظر رشته تحصیلی هستند.

به دلیل سیستم آموزشی پیشرفته و کیفیت مطلوب آموزشی، تمام رشته‌های آلمان تقاضای بالایی دارند؛ اما رشته‌های فنی و مهندسی و پزشکی از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.

ددلاین اپلای کالج آلمان در تابستان از فوریه تا آپریل و برای ترم زمستان از آگوست تا نوامبر است.

جمع‌بندی

تحصیل در کالج های آلمان رویای شیرین بسیاری از علاقه‌مندان است. در این بین مراحل اداری اخذ ویزا و عدم اطلاع از چگونگی دریافت روادید، موانعی را در این مسیر به وجود می‌آورد. شرکت مهاجرتی بینا استادی با کادری باتجربه و مسلط به امور مهاجرتی، به شما برای اخذ ویزای تحصیلی و اپلای کالج آلمان کمک می‌کند. موسسه ما با شناخت کامل شرایط، مراحل، مدارک و مدت‌زمان اخذ ویزای تحصیلی، سریع‌ترین راهکارها را برای صدور مجوز سفر شما به آلمان به کار می‌گیرد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره‌ تخصصی برای تحصیل در خارج، با کارشناسان در ارتباط باشید.