فهرست مطالب

آزمون ورودی کالج‌های آلمان

اگر قصد تحصیل در کالج‌های آلمان را دارید، پیشنهاد می‌کنیم کمی درباره آزمون‌های پذیرشی آن‌ها بدانید. درست است که کالج‌های آلمان متناسب با رشته‌های تحصیلی ارائه شده در آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، اما باید بگوییم که آزمون Aufnahmeprüfung رایج‌ترین آزمون برای شرکت در کالج‌های این کشور است.

اگر قصد شرکت در آزمون Aufnahmeprüfung را دارید، باید حتما دوره دبیرستان خود را به پایان رسانده و مدرک آن را دریافت کرده باشید. همچنین لازم است که برای شرکت در این ازمون، با زبان آلمانی در سطح B2 یا بالاتر آشنایی داشته باشید.

آزمون Aufnahmeprüfung از دو بخش تشکیل شده است:

  • بخش ریاضی: در این قسمت باید به چند سوال ریاضی پاسخ دهید. این سوالات عمدتا ساده هستند و دانش آموزان ایرانی به آسانی از پس آنها بر می‌آیند.
  • بخش زبان آلمانی: در این قسمت باید به سوالات پرسیده شده به زبان آلمانی پاسخ دهید یا متن ناقص را پر کنید.

برای آشنایی بیشتر، توصیه می‌کنیم از طریق لینک زیر نمونه سوالات این آزمون را دانلود و مطالعه کنید:

https://visa-guru.com/sample-entry-test-aufnahmeprufung/

آزمون ورودی دانشگاه های آلمان

آزمون دانشگاه

انواع آزمون ورودی دانشگاه های آلمان که می‌توانید در آنها شرکت کنید به صورت زیر هستند:

  • آزمون زبان انگلیسی یا آلمانی: اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارید کافی است در یک آزمون زبان انگلیسی شرکت کنید. اگر هم می‌خواهید به زبان آلمانی تحصیل کنید لازم است در یک آزمون زبان آلمانی شرکت نمائید. به عبارت دیگر داشتن مدرک زبان انگلیسی و آلمانی به صورت همزمان نیاز نیست.
  • آزمون استعداد یابی: برای افزایش شانس دریافت بورسیه تحصیلی شرکت در یک آزمون استعدادیابی مثل TestAS پیشنهاد می‌شود.
  • آزمون GRE یا GMAT: برای تحصیل در برخی رشته‌ها مثل بیزینس، مدیریت و اقتصاد لازم است در یکی از دو آزمون GRE یا GMAT شرکت کنید.

در ادامه در خصوص هر یک از این آزمون‌ها توضیح می‌دهیم.

1- آزمون زبان انگلیسی IELTS یا TOEFL

آیلتس و تافل جزو آزمون های ورودی دانشگاه های آلمان هستند.

آزمون زبان انگلیسی IELTS یا TOEFL

دانشجویان بین‌المللی که قصد تحصیل در آلمان به زبان انگلیسی را دارند، لازم است تسلط خود را به این زبان اثبات کنند. برای این منظور آزمون‌های مختلفی وجود دارند که مهمترین آنها آیلتس (IELTS) و تافل (TOEFL) هستند. اکثر دانشگاه‌های آلمان حداقل نمره مورد نیاز را برای آیلتس 6.5 و برای تافل 80 اعلام کرده‌اند.

به دست آوردن حداقل نمرات در آزمون‌های تافل و آیلتس، به خصوص زمانی که انگلیسی زبان اول شما نیست، ممکن است کاری دلهره‌آور به نظر برسد. با این حال، با یک رویکرد سیستماتیک و تمرین منظم، می‌توانید بر این مشکل غلبه کنید.

در ادامه برخی از مهم‌ترین استراتژی‌های آموزشی برای تافل و آیلتس را بیان کرده‌ایم:

  • تمرین منظم: انجام منظم آزمون‌های تمرینی (Mock) به شما کمک می‌کند تا با قالب آزمون آشنا شوید و عملکرد کلی خود را بهبود ببخشید
  • تقویت واژگان: واژگان می‌توانند در آزمون شما معجزه کنند. برای یادگیری و به خاطر سپردن کلمات جدید از فلش کارت استفاده کنید، در مکالمات شرکت کرده و به طور منظم مطالعه کنید
  • بهبود مهارت‌های شنیداری: این امر به ویژه برای بخش‌های شنیداری در هر دو آزمون مهم است. فیلم‌های انگلیسی تماشا کنید، به پادکست‌ها یا کتاب‌های صوتی گوش دهید و سعی کنید لهجه و تلفظ آنها را درک کنید
  • تمرین نوشتاری: هر دو آزمون آیلتس و تافل دارای بخش‌های نوشتاری هستند که شما را ملزم به نوشتن تعدادی متن می‌کند. تمرین منظم نوشتاری می‌تواند به شما کمک کند افکار خود را به طور واضح و منسجم بیان کنید

2- آزمون GRE

آزمون GRE

آزمون (GRE) برای دانشجویان بین‌المللی که مایل به تحصیل در رشته‌هایی مانند بیزینس، اقتصاد و مدیریت در آلمان هستند، اهمیت زیادی دارد. این آزمون طیف گسترده‌ای از مهارت‌ها را ارزیابی می‌کند. بخش‌های آزمون GRE عبارتند از:

  • استدلال کلامی (Verbal Reasoning)
  • توانایی کمی (Quantitative Reasoning)
  • نگارش تحلیلی (Analytical Writing)

بخش‌های مختلف آزمون GRE با هم ترکیب می‌شوند و مجموعه مهارت‌های متنوعی را تشکیل می‌دهند و به دانشگاه‌ها دید کاملی از توانایی‌های شما ارائه می‌کنند. در واقع با این آزمون، تفکر انتقادی، تفسیر داده‌ها و مهارت‌های حل مسئله شما زیر ذره‌بین قرار می‌گیرد.

برای موفقیت در آزمون GRE به این نکات توجه کنید:

  • تمرین و حل مسئله: تمرین منظم سوالات GRE می‌تواند توانایی‌های تحلیلی و کمی شما را تقویت کند. از تست‌های تمرینی و کتاب‌های آمادگی GRE برای آشنایی با ساختار و انواع سوالات امتحان استفاده کنید
  • یادگیری واژگان: برای موفقیت در آزمون GRE لازم است چند هزار واژه انگلیسی پیشرفته را یاد بگیرید. بسیاری از این واژه ها به قدری تخصصی هستند که در دیکشنری‌های عادی نمی‌توانید آنها را پیدا کنید. به همین دلیل لازم است زمان زیادی را برای یادگیری آنها صرف کنید.
  • بهبود مهارت‌های نوشتاری: برای موفقیت در بخش نگارش تحلیلی لازم است متونی بنویسید که از نظر استدلال منطقی، سطح واژگان و گرامر در سطح بالایی قرار داشته باشند. برای این منظور لازم است به طور مداوم تمرین داشته باشید.

3- آزمون GMAT

اگر قصد تحلیل در رشته مدیریت یا بیزینس در آلمان را دارید آزمون GMAT برای شما جزو آزمون های ورودی دانشگاه های آلمان محسوب می‌شود. این آزمون شناخته شده برای سنجش مهارت‌های مختلفی طراحی شده است که برای موفقیت در دنیای مدیریت و کسب‌و‌کار ضروری هستند.

از جمله بخش‌های مختلف آزمون GMAT عبارتند از:

  • مهارت‌های تحلیلی
  • مهارت‌های نوشتن
  • مهارت‌های کمی
  • مهارت‌های زبانی
  • مهارت‌های خواندن

نمره آزمون GMAT بین 200 تا 800 است و هر چه نمره شما بالاتر باشد بهتر خواهد بود. به طور کلی اگر نمره شما بالاتر از 600 باشد به این معنی است که نسبت به اکثر شرکت‌کنندگان در آزمون GMAT عملکرد بهتری داشته‌اید.

در ادامه چند استراتژی GMAT وجود دارند که به شما در این آزمون کمک می‌کنند:

  • آشنایی با ریاضیات پایه: بخش زیادی از GMAT به یک پایه محکم در ریاضیات پایه نیاز دارد. مرور منظم این مفاهیم و حل نمونه سوالات می‌تواند عملکرد شما را به میزان قابل توجهی تقویت کند
  • تمرین نوشتن تحلیلی: آزمون GMAT دارای یک بخش ارزیابی نوشتار تحلیلی (AWA) است که در آن از شما انتظار می‌رود یک استدلال را تجزیه و تحلیل کنید. تمرین منظم نوشتن چنین مقالاتی می‌تواند به شما کمک کند تا افکار خود را واضح و منطقی بیان کنید
  • تقویت مهارت‌های حل مسئله: بسیاری از سوالات GMAT شما را ملزم به استفاده از استدلال منطقی و تفکر انتقادی برای حل مسائل می‌کند. درگیر شدن با نمونه سوالات سال‌های قبل می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

4- آزمون زبان آلمانی Goethe

آزمون زبان آلمانی Goethe

آزمون گوته (Goethe) آزمون زبان آلمانی است که توسط Goethe-Institut برگزار می‌شود. این آزمون برای ارزیابی مهارت زبان آلمانی طراحی شده است و جزو انواع مدرک زبان مورد تایید سفارت آلمان است.

آزمون گوته دارای سطح های A1 (مبتدی) تا C2 (بسیار پیشرفته) است. به طور معمول دانشگاه‌های آلمان حداقل مدرک B1 را درخواست می‌کنند.

آزمون گوته بسیار معتبر است و کسب نمره بالا در این آزمون می تواند شانس شما را برای اخذ گذیرش تحصیلی از معتبرترین دانشگاه‌های آلمان افزایش دهد.

مشاوره ما رایگان است!
همین حالا با ما تماس بگیرید تا مشاورین ما بهترین روش مهاجرت تحصیلی را با توجه به شرایط‌تان به شما پیشنهاد کنند.

5- آزمون زبان آلمانی TestDaF

آزمون تست داف (TestDaF) یکی دیگر از انواع آزمون ورودی دانشگاه های آلمان و یک آزمون مهارت زبان آلمانی است. تمام دانشگاه های آلمان این مدرک زبان آلمانی را از دانشجویان بین‌المللی می‌پذیرند.

آزمون TestDaF دارای چهار بخش است که عبارت‌اند از:

  • Listening
  • Reading
  • Writing
  • Speaking

شما می‌توانید در این آزمون به صورت آنلاین شرکت کنید و نتایج آن در پنج یا شش هفته دریافت کنید. در حال حاضر هر سال حدود 50,000 نفر در این آزمون شرکت می‌کنند و از زمان معرفی آن در سال 2001، به عنوان یک آزمون مهارت زبان بسیار قابل اعتماد شناخته شده است.

به طور معمول اکثر دانشگاه‌های آلمان حداقل نمره 4 را در هر 4 مهارت Listening، Reading، Writing و Speaking درخواست می‌کنند. با این حال بهتر است به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید تا متوجه شوید دقیقا به چه نمره‌ای در آزمون TestDaF نیاز دارید.

6- آزمون زبان آلمانی DSH

آزمون زبان آلمانی DSH

یکی دیگر از انواع آزمون ورودی دانشگاه های آلمان، آزمون Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (DSH) است. این آزمون کاملا شبیه TestDaF است اما به دو بخش آزمون شفاهی و کتبی تقسیم می‌شود. با این حال، مجموعه مهارت‌های شما در خواندن، نوشتن، صحبت کردن و درک شنیداری کاملا مورد بررسی قرار می‌گیرند. در واقع، این آزمون ارزیابی می‌کند که آیا برای پذیرش در دوره‌های آموزش آلمانی آماده هستید یا خیر.

آزمون DSH در دانشگاه های آلمان برگزار می‌شود و برخی از این دانشگاه‌ها ممکن است تنها به دانشجویانی که برای آنها اپلای کرده‌اند اجازه شرکت در این آزمون را بدهند. همچننی لازم است بدانید که اکثر دانشگاه های آلمان به حداقل نمره DSH-2 نیاز دارند.

7- آزمون استعدادیابی TestAS

آزمون TestAS مخفف “Test für Ausländische Studierende” (تست برای دانشجویان خارجی) است. آزمون TestAS یک آزمون استعدادیابی استاندارد است که برای ارزیابی شایستگی تحصیلی متقاضیان بین المللی برای تحصیل در دانشگاه های آلمان استفاده می شود. اساساً TestAS برای دانشجویانی طراحی شده است که رزومه آنها برای ورود به دانشگاه‌های آلمان چندان مناسب نیست یا قصد دریافت بورسیه تحصیلی آلمان را دارند.

آزمون TestAS از دو بخش تشکیل شده است:

  • بخش اصلی: این بخش توانایی های شناختی را در زمینه هایی مانند استدلال منطقی، دانش ریاضی و علمی و نیز مهارت های کلامی ارزیابی می کند.
  • بخش موضوعی خاص: TestAS ماژول های مختلف موضوعی (به عنوان مثال: ریاضیات، علوم کامپیوتر، مهندسی، علوم انسانی و علوم اجتماعی) را ارائه می دهد که متقاضیان می توانند بر اساس رشته تحصیلی خود یکی را انتخاب کنند. این ماژول ها مهارت متقاضیان را در موضوعات علمی خاص مرتبط با رشته تحصیلی آنها ارزیابی می کند.

سوالات متداول

برای تحصیل در این شاخه علاوه بر مدرک زبان به نمره آزمون GRE نیاز است.

برای تحصیل در برخی از دانشگاه‌ها بله.

متناسب با رشته، مقطع تحصیلی و همین‌طور دانشگاه مورد نظرتان، باید حداقل نمره 6.5 را کسب کنید.

ایرانیان برای تحصیل در این کشور حتما باید ویزای دانشجویی آلمان را دریافت کنند.

جمع‌بندی

شما باید متناسب با رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه مورد نظرتان در یک یا چند آزمون ورودی دانشگاه های آلمان شرکت کنید. برای دریافت اطلاعات کامل در این زمینه و همین‌طور اقدام برای شرکت در این آزمون جهت مهاجرت تحصیلی به آلمان، کافی است همین حالا و از طریق یکی از مسیرهای ارتباطی موجود با کارشناسان ما در شرکت مهاجرتی بینا استادی تماس بگیرید. وکلای مهاجرتی ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما را برای تحصیل در خارج از کشور راهنمایی خواهند کرد.

دسته بندی: تمام مقالات آلمان