مشاوره رایگان مهاجرت تحصیلی:

ویزا

در صورت تمایل به سفر به کشوری که قرارداد سیاسی ویزا با کشور خودتان را ندارد، ویزا لازم است. بسیاری از کشورها سیاست و توافق نامه ویزا دارند که به شهروندان خود اجازه می دهند بدون نیاز به ویزا آزادانه بین آنها سفر کنند. به عنوان مثال، کانادایی ها و آمریکایی ها برای سفر به کشورهای یکدیگر، به ویزا نیازی ندارند و فقط به اسناد مسافرتی معتبر نیاز دارند. با این حال، کانادایی ها برای سفر به بوتان به ویزا احتیاج دارند؛ زیرا توافقنامه ویزا بین این دو کشور وجود ندارد.

اخذ ویزای کشورها

اگر می خواهید به منظور ادامه تحصیل، تفریح، بازدید از اقوام، کار و تجارت و یا زندگی به کشور دیگری سفر کنید علاوه بر پاسپورت به ویزا نیز نیاز دارید. اما ویزا چیست و چه انواع و کاربردهایی دارد؟ در ادامه این مطلب پاسخ سوالات خود را دریافت خواهید کرد.

خوب است بدانید که چشم انداز درخواست ویزا می تواند استرس زا باشد و با سلسله ای تمام نشدنی از امور اداری طاقت فرسا شود. این همان جایی است که همراهی و کمک یک مشاور ویزا و مهاجرت ارزش خواهد داشت.

موسسه بینا با تجربه هزاران ویزای موفق در طول سال های اخیر آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان می باشد.

ویزا

ویزا چیست؟

ویزا سندی رسمی است که به دارنده آن اجازه می دهد به طور قانونی وارد یک کشور خارجی شود. ویزا معمولاً در پاسپورت مهر یا چسبانده می شود. انواع مختلفی از ویزا وجود دارد که هر یک از آنها حقوق متفاوتی را در کشور میزبان به دارنده ارائه می دهند. در ادامه به معرفی این ویزاها می پردازیم.

معرفی انواع ویزا

ویزای مسافرتی / گردشگری

ویزاهای مسافرتی به دارنده اجازه می دهد تا فقط برای مقاصد گردشگری و تفریحی وارد یک کشور خارجی شود و برای مدت زمان مشخصی اقامت داشته باشد. این ویزاها به دارنده حق کار کردن یا انجام فعالیت های تجاری در کشور میزبان را نمی دهند.

ویزای کاری

ویزای کاری برای افرادی که مایل به استخدام یا فعالیت های تجاری در کشور میزبان هستند الزامی است. انواع مختلفی از ویزاهای کاری وجود دارد که به ماهیت کار و مدت اقامت بستگی دارند. به عنوان مثال، ویزاهای تعطیلات کاری به افراد اجازه می دهد هنگام سفر به آن کشور به طور موقت کار خود را انجام دهند.

ویزای تجاری

ویزای تجاری به دارنده اجازه می دهد بدون پیوستن به بازار کار آن کشور، به کشور میزبان وارد شود و به فعالیت های تجاری بپردازد. به عنوان مثال، اگر شخصی برای تجارت با یک شرکت دیگر به کشوری سفر کند یا در یک کنفرانس تجاری شرکت کند، ممکن است نیاز به ویزای تجاری داشته باشد.

بازدید کننده (مسافر) معمولاً باید نشان دهد که درآمدی از آن کشور به دست نمی آورد.

معرفی انواع ویزا

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی نوعی ویزای غیر مهاجرتی است که به دارنده اجازه می دهد تا در یک موسسه یا دانشگاه در کشور میزبان ثبت نام کند.
با تماس با ما، مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی دریافت کنید.

ویزای پناهندگی

ویزای پناهندگی را می توان به افرادی که از آزار، شکنجه، ظلم، جنگ، بلایای طبیعی و سایر شرایطی که زندگی آنها در معرض خطر است فرار کرده اند، اعطا کرد.

ویزای تعطیلات کاری

ویزاهای تعطیلات کاری به دارنده اجازه می دهد تا در کشوری که به آن مسافرت می کند، موقتا شاغل شود. هر کشوری برنامه تعطیلات کاری را ارائه نمی دهد.

استرالیا در ارائه ویزای تعطیلات کاری مشهورتر است.

ویزای همسر

وقتی زوجین از یک کشور نیستند، ویزای همسر این امکان را برای شریک زندگی فرد فراهم می کند که بتوانند یکدیگر را ملاقات کنند.

ویزای ترانزیت

گاهی ممکن است مسافران برای عبور از کشوری که کشور مقصد آنها نیست، به ویزای ترانزیت احتیاج داشته باشند. ویزای ترانزیت به طور معمول در صورتی نیاز است که در آن کشور بیش از چند ساعت توقف بین راهی داشته باشید.

ویزای الکترونیکی

ویزای الکترونیکی یا e-Visa ویزای دیجیتالی است که به جای مهرشدن یا چسباندن در پاسپورت دارنده، در پایگاه داده ها ذخیره می شود. ویزای الکترونیکی به شماره پاسپورت فرد پیوند داده می شود. درخواست برای ویزای الکترونیکی معمولاً از طریق اینترنت انجام می شود و متقاضی یک سند کاغذی برای ارائه در هنگام سفر دریافت می کند.

تفاوت ویزای مهاجرتی و ویزای غیر مهاجرتی

ویزاهای مسافرتی را می توان به دو دسته مهاجرتی و غیر مهاجرتی تقسیم کرد. ویزای مهاجرتی اجازه می دهد تا دارنده به طور دائمی در کشور میزبان اقامت داشته باشد، در حالی که ویزای غیر مهاجرتی اجازه می دهد تا دارنده به طور موقت به کشور میزبان وارد شود.

ضرورت ویزا

سیاست ویزا

سیاست ویزای یک کشور قانونی است که می گوید چه افرادی می توانند وارد کشور شوند و چه افرادی نمی توانند وارد کشور شوند. این سیاست ممکن است به دارندگان پاسپورت یک کشور اجازه ورود بدون ویزا را بدهد اما به دارندگان پاسپورت کشور دیگر این اجازه را ندهد. بیشتر سیاست های ویزا دو جانبه است؛ به این معنی که دو کشور به شهروندان یکدیگر اجازه سفر بدون ویزا را می دهند. اما همیشه به این شکل نیست.

به عنوان مثال، دارندگان پاسپورت کانادایی ممکن است بدون ویزا به گرنادا سفر کنند اما گرنادایی ها برای سفر به کانادا باید درخواست ویزا کنند. در هنگام تعیین سیاست های ویزا هیچ قانون سختی برای کشورها وجود ندارد. با این حال، برخی از ملاحظات معمول شامل روابط دیپلماتیک با کشور دیگر، سابقه مهاجرت غیرقانونی از کشور در صورت وجود، فاکتورهای هزینه، گردشگری و موارد دیگر است.

نیاز به ویزا

زمان نیاز شما به ویزا بستگی به مکانی که می خواهید بروید دارد. اگر کشور زادگاه شما با کشوری که قصد سفر به آن را دارید توافقنامه ویزا دارد، احتمالاً نیازی به درخواست ویزا از قبل نخواهید داشت. اما، اگر کشور زادگاه شما با کشور مقصد مورد نظرتان توافقنامه ویزا ندارد، باید قبل از سفر درخواست ویزا کنید.

شرایط و ملزومات ویزا

هر کشور شرایط درخواست ویزای مخصوص به خود را دارد. مطمئن شوید که برای دریافت اطلاعات از وب سایت مناسب دولتی مقصد شرایط را بررسی می کنید. این شرایط معمولاً شامل پر کردن فرم درخواست ویزا، ارائه پاسپورت برای مهر زدن در صورت لزوم، عکس و اسناد دیگر مانند برنامه پرواز سفر، رزرو هتل یا دعوتنامه است. در هنگام صدور ویزا، بسیاری از کشورها نیز دارای دستورالعمل های غیرقابل پذیرش هستند.

مسافران ممکن است غیرقابل قبول شناخته شوند. به عنوان مثال، سابقه کیفری داشته باشند، خطر امنیتی داشته باشند، دارای یک بیماری جدی، مشکلات مالی حاد و موارد دیگر باشند. اگر شرایط ویزا را برای کشوری که قصد سفر به آن دارید برآورده نکنید، به احتمال زیاد درخواست ویزای شما رد می شود و اجازه ورود به آن کشور را نخواهید یافت.

مدارک پشتیبان مورد نیاز برای ویزای مسافر

هنگام ثبت درخواست ویزا در سفارت کشوری که قصد سفر به آن را دارید، از شما درخواست می شود که مدارک پشتیبان را به درخواست ویزای اصلی الصاق کنید. در زیر لیستی از اسناد پشتیبانی که معمولا درخواست می شوند قرار دارد:
  • دعوتنامه
  • یک فتوکپی از صفحه اطلاعات پاسپورت
  • یک یا دو عکس با اندازه خاصی که توسط اداره ی ویزا تعیین می شود
  • اثبات حمایت مالی در طول سفر
  • بیمه سفر
  • بلیط های هواپیما
  • اثبات هدف سفر
  • هزینه های درخواست ویزا
اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی هستید، همه‌ی سوالاتتان را از ما بپرسید.

دعوتنامه برای ویزا

برخی از کشورها مانند کانادا و ایالات متحده ممکن است از مسافر بخواهند نامه دعوتنامه را به درخواست ویزای سفر خود الصاق کنند. دعوتنامه نامه ای رسمی از شخصی است که قصد دارید برای دیدار وی سفر کنید و در آن بیان شده است که او شما را به دیدن خود در آن کشور دعوت می کند. دعوتنامه ها با اطمینان بخشیدن راجع به اینکه ماهیت واقعی درخواست ویزا بازدید است، به مقامات مسافرتی کمک می کنند تا شرایط مسافران را بررسی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنچه در چنین نامه ای باید وارد شود، وب سایت دولت مقصد مورد نظر خود را بررسی کنید.

به نقل از سایت Superb Enterprises:

متن دعوتنامه تأیید می کند که شما ضمانت متقاضی ویزا را بر عهده می گیرید. شما به کشور میزبان اطمینان می دهید که متقاضی برای دلیل خاصی از کشور محل اقامت شما بازدید می کند. متقاضی در محل اقامت شما اقامت خواهد کرد و شما هزینه های سفر او را بر عهده خواهید گرفت.

متن اصلی:

An invitation letter confirms that you are taking the guarantee of the visa applicant. You are assuring the host country that the applicant is visiting your residence country for this particular reason. The applicant will stay at your residence, and you will take care of his travel expenses.

دعوتنامه برای ویزا

در طول مصاحبه ویزا چه انتظاراتی باید داشت؟

پس از ثبت درخواست ویزا، ممکن است از کشوری که قصد سفر به آن را دارید، درخواست مصاحبه ویزا را داشته باشید. اکثر درخواست های ویزا بدون نیاز به مصاحبه تأیید یا رد می شوند، اما متصدی ویزا ممکن است درخواست مصاحبه کند. موارد زیر سوالات متداولی است که ممکن است در طول مصاحبه ویزا از شما پرسیده شود:

  • چرا می خواهید به کشور X سفر کنید؟
  • چرا می خواهید در این زمان خاص سفر کنید؟
  • آیا سابقه کیفری دارید؟
  • آیا با شخص دیگری سفر می کنید؟
  • با چه کسی ملاقات خواهید کرد؟
  • چه مدت اقامت خواهید داشت؟
  • کجا اقامت خواهید داشت؟
  • آیا بلیط هواپیما رزرو کرده اید؟
  • آیا برای این سفر بیمه درمانی دارید؟
  • اگر در حال حاضر شاغل هستید، آیا برای مدت زمان سفر از محل کار خود مرخصی مناسبی گرفته اید؟
  • آیا پس از بازدید به کشور خود باز خواهید گشت؟

خدمات سفارت در رابطه با ویزا

سفارتخانه ها معمولاً خدمات درخواست ویزا، کمک و اطلاعات به روز در مورد شرایط ویزا و سفر را ارائه می دهند. ایده خوبی است که همیشه سفارت کشور مقصد خود را بررسی کنید تا در مورد سفر به آنجا مطلع شوید.

انواع ویزا از نظر دفعات اجازه ورود و خروج

از این جهت ویزاها به سه دسته ویزای سینگل (یک بار ورود) ، ویزای دابل (دو بار ورود) و ویزای مولتیپل ( چند بار ورود) تقسیم می شوند.

ویزا هنگام ورود به این معنی است که مسافران برای ورود به کشور مقصد باید ویزا بگیرند، اما پس از ورود می توانند ویزا را دریافت کنند. در حقیقت، مسافران نیازی به درخواست ویزای سفر از قبل ندارند. ویزای ضروری به این معنی است که در واقع مسافران باید قبل از سفر به آن کشور، درخواست ویزا کنند.

چگونه ویزاهای مسافرتی به پاسپورت من پیوند می خورند؟

برای درخواست ویزای مسافرتی، متقاضیان باید پاسپورت معتبری داشته باشند. زیرا ویزا معمولاً روی پاسپورت مهر یا چسبانده می شود. در مورد ویزای الکترونیکی، ویزا به شماره پاسپورت شما در پایگاه داده های مسافرتی کشور مربوطه مرتبط می شود.

ویزای شینگن

ویزای شینگن یک سند رسمی است که برای سفر برخی از غیر اروپایی ها به تمام 26 کشور عضو منطقه شینگن است. این ویزا پس از دریافت، به مسافر اجازه می دهد تا از مرزهای سایر کشورهای عضو عبور کند بدون اینکه هویتش موقع گذر از مرز بررسی شود. در حقیقت، ویزای شینگن به دارنده اجازه می دهد تا وارد یکی از کشورهای شینگن شود و سپس آزادانه در بقیه مناطق سفر کند.

ویزای شینگن انواع مختلفی دارد اما رایج ترین آنها ویزای اقامت کوتاه مدت است که امکان سفر و اقامت حداکثر 90 روز را برای یک دوره 6 ماهه از تاریخ ورود (تاریخ ذکر شده در ویزا) فراهم می کند.

ویزای شینگن چیست

تفاوت پاسپورت و ویزا

تفاوت پاسپورت و ویزا در این است که پاسپورت هویت شخص است که می تواند به وسیله آن به خارج از کشور سفر کند. ویزا مجوزی است که یک کشور دیگر برای سفر و اقامت برای مدت زمان مشخص به فرد می دهد.

پاسپورت سندی است که توسط دولت صادر می شود در حالی که ویزا مجوز ورود به یک کشور است که بصورت یک مهر یا برچسب است که داخل پاسپورت می خورد.

سوالات متداول ویزا

هزینه ویزا بسته به نوع ویزا و موقعیت مکانی شما متغیر است. ممکن است حدود چند صد دلار تا هزاران دلار هزینه داشته باشد.

زمان پردازش ویزا بسته به نوع ویزا و کشور مقصد و موقعیت مکانی شما متغیر است. ممکن است حدود چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

هزینه ویزا بسته به نوع ویزا، کشور مقصد و موقعیت مکانی شما متغیر است. ممکن است حدود چند صد دلار تا هزاران دلار هزینه داشته باشد.

در زیر دستورالعمل کلی درخواست ویزا آورده شده است:

  • نوع ویزای مورد نیاز خود را مشخص کنید.
  • محل مورد تایید برای درخواست ویزا (سفارت / کنسولگری) را مشخص کنید.
  • از مناسب ترین زمان برای تنظیم درخواست مطلع شوید.
  • قرار مصاحبه ویزا را رزرو کنید.
  • فرم درخواست ویزا را پر کنید.
  • اسناد و مدارک لازم را جمع آوری کنید.
  • برای مصاحبه ویزا شرکت کنید.
  • هزینه ویزای مورد نیاز را پرداخت کنید.
  • منتظر تصمیم در مورد درخواست ویزای خود باشید.

مدارک مورد نیاز برای مصاحبه ویزا به کشور و نوع ویزایی بستگی دارد که متقاضی آن هستید. اسنادی که معمولاً مورد نیاز هستند عبارتند از:

  • پاسپورت اصلی با حداقل 6 ماه اعتبار پس از ورود به کشور مقصد
  • همه پاسپورت های منقضی شده
  • برگه مهر و موم شده تأیید درخواست ویزا
  • رسید معتبر پرداخت هزینه ویزا
  • پرینت نامه قرار ملاقات مصاحبه ویزا

منطقه شینگن شامل 26 کشور در اروپا است. در زیر لیستی از تمام کشورهای عضو شینگن آورده شده است:

اتریش، آلمان، لوکزامبورگ، اسلوونی، بلژیک، یونان، مالت، اسپانیا، جمهوری چک، مجارستان، هلند، سوئد، دانمارک، ایسلند، نروژ، سوئیس، استونی، ایتالیا، لهستان، لیختن اشتاین، فنلاند، لتونی، پرتغال، فرانسه، لیتوانی و اسلواکی

کشورها برای بررسی و کنترل جریان بازدیدکنندگان در داخل و خارج از کشور و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و سایر اقدامات مجرمانه محدودیت ویزا دارند.

ویزاهای سنتی بر روی پاسپورت شما ممکن است مهر یا چسبانده شوند. اگر ویزای شما در پاسپورت چسبانده شده باشد، معمولاً یک سند کوچک شامل نام، شماره پاسپورت، محل تولد، دلیل سفر و تاریخ انقضا است.

چرا بینا ؟

0 +

١٠ سال سابقه درخشان

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

000 0 +

پیکاپ پاسپورت

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

00 0 +

اعزام دانشجو به خارج

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

0 220 +

نماینده رسمی دانشگاه

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.