تحصیل در خارج از کشور به یک پدیده جهانی تبدیل گریده است؛ دانش آموزان و دانشجویان برای رسیدن به بهترین آموزش ممکن از کشورها، قارهها و اقیانوسها عبور میکنند. اما چرا انتخاب مقصد تحصیلی در کشوری دیگر اینقدر محبوب شده است؟! بررسیهای انجام شده توسط پایگاه اطلاعاتی سیج (SAGE) از 6000 فارغالتحصیل در بیش از 50 سال نشان میدهد که تحصیل در خارج از کشور تأثیر طولانیمدت در مسیرهای شغلی و مشارکت جهانی افراد دارد.
در اقتصاد جهانی امروز، تحصیل در خارج از کشور میتواند یک عنصر تعیینکننده برای آینده علمی و شغلی هر فرد باشد. نه تنها به طور قابل توجهی فرصتهای شغلی بهتری ایجاد میکند، بلکه یک تجربه بینالمللی و فرهنگی به یاد ماندنی با خود به همراه خواهد داشت! یک تصمیم جسورانه که شامل ترک خانه و قدم گذاشتن در یک قلمرو ناآشناست اما رشد شخصی و تجربه زندگی در سطح بینالمللی درهای بیشتری از آنچه تصور میکنید باز خواهد کرد!
حقیقت این است که تحصیل در خارج از کشور مزایای خارقالعادهای را دارد؛ از کمک به شما برای یافتن یک شغل خوب گرفته تا بهبود زندگی اجتماعی و مهاجرت. بله، بسیاری از افراد تحصیل در خارج از کشور را به عنوان مسیری برای اقامت دائم در یک کشور دیگر میدانند.
سالیان درازی است که تصمیم برای تحصیل در خارج از کشور، در ایران نیز متداول گردیده است. بسیاری از ایرانیان نیز علاقهمند به تحصیل در خارج از کشور هستند؛ چه والدینی که میخواهند فرزندانشان در مدارس و کالجهای خارج از کشور ادامه تحصیل دهند و چه افرادی که مایل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور هستند. اما برخی از آنها مطمئن نیستند که چگونه این کار را انجام دهند یا از کجا شروع کنند.
اگر شما نیز علاقهمند به تحصیل در خارج از کشور هستید، با موسسه بینا در تماس باشید تا بتوانیم برنامه تحصیل در خارج از کشور را با هم شروع کنیم. گروه بینا توصیه هایی را برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور و خانواده های آن ها ارائه خواهد داد تا با انتخابی درست و به جا اینده ای ایده ال را برای خود رقم بزنند.
از آنجا که تصمیم گیری برای تحصیل در خارج از کشور از نظر شخصی و مالی تصمیم بزرگی است، قبل از هر چیز بهتر است اطلاعات جامعی را در مورد تحصیل در خارج از کشور به دست بیاورید تا با دیدی باز اولین گام را بردارید.
چرا تحصیل در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور مزایای فردی، علمی و حتی شغلی دارد. فرصتی برای تجربه زندگی جدید و کاملا متفاوت! یک تجربه بینالمللی که میتواند بخشی از تحصیلات شما، اهداف شما، وضعیت اقتصادی-اجتماعی یا رشته تحصیلی شما باشد.
کارشناسان آموزش عالی در سراسر جهان آنچه که از نظر آنها مزایای اصلی و ارزشمند تحصیل در خارج از کشور است را برشمردند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.
1- خود را به چالش بکشید
از نظر عاطفی و تحصیلی خود را به چالش بکشید! در کشور دیگری زندگی میکنید که به زبان شما صحبت نمیکنند و به طور همزمان تعادل میان مدرسه یا دانشگاه، ماجراجویی و زندگی اجتماعی را برقرار میکنند؟ بله این همان چالشی است که توسط شما پذیرفته میشود تا در خارج از کشور ادامه تحصیل دهید. چالش های منحصر به فردی که با رفتن به خارج از کشور برای تحصیل همراه است، با این وجود، این همه بخشی از لذت و تجربه است. اما چالش = رشد؛ که مسلما بهترین پاسخ تک کلمه ای برای این سوال است که چرا تحصیل در خارج از کشور؟
2- تقویت رزومه کاری
تجربه تحصیل و زندگی در کشور دیگر، میتواند دلیل قانعکنندهای باشد برای کارفرما که شما تجربه برخورد از فرهنگ های متفاوت را دارید و در کنار آن از سطح بالاتری از سازگاری نیز برخوردار هستید. بررسیهای انجام شده نشان داده است که 90 درصد از افرادی که در خارج از کشور تحصیل کردهاند، اولین کار خود را ظرف شش ماه بعد از فارغالتحصیلی پیدا کردهاند.
کارفرمایان برای تحصیل در خارج از کشور ارزش بسیاری قائل هستند؛ نتایح یکی از مطالعات نشان میدهد که 61 درصد از کارفرمایان روی تجربه تحصیل در خارج از کشور نظر مثبتی دارند و آن را یک امتیاز مثبت در رزومه فرد میدانند.
براساس مصاحبه انجام شده میان 100000 مدیر در 116 کشور، 60 درصد از پاسخدهندگان اظهار داشتند که تجربه تحصیل در سطح بینالمللی بسیار باارزش است. تعداد فزایندهای از کارفرمایان، خواهان کارمندان حرفهای با مهارتهای سخت و نرم هستند. این موارد شامل توانایی در سازگاری با شرایط متغیر و تمایل به یادگیری از طریق تجربه است. تحصیل در خارج از کشور این امکان را به دانشجویان میدهد تا این مهارتها را گسترش دهند.
علاوه بر این، بسیاری از شرکتها به طور فزایندهای خواهان رهبرانی هستند که توانایی زندگی موفقیتآمیز در کشورهای مختلف را داشته باشند و با افرادی در زمینههای مختلف فرهنگی کار کنند. تحصیل در خارج از کشور می تواند ساختاری را برای دانشجویان ایجاد کند که بتوانند این مهارت ها را ایجاد کنند و آنها را از رقابت بالاتر ببرند.
3- تقویت مهارتهای زبان
یکی از مزایای بزرگ تحصیل در خارج از کشور فرصت یادگیری زبان جدید است. یادگیری یک زبان میتواند یک چالش واقعی باشد. بهترین راه برای ارتقا مهارتهای زبانی، زندگی در کشوری است که به زبان مادری شما صحبت نمیکنند.
زندگی در کشوری دیگر روزانه دایره واژگان شما را افزایش میدهد و شما را با شیوههای گفتگوی محاورهای بیشتر آن زبان آشنا می کند. تعامل با مردم و مشارکت در برنامههای روزمره زندگی در آن کشور به شما دانش غنی و دست اول میدهد که در هیچ جای دیگر یافت نمیشود.
هر زبانی که بیاموزید، دنیای جدیدی را به روی شما باز خواهد کرد. اگر میخواهید تواناییهای زبان انگلیسی خود را به کمال برسانید، تحصیل در یک کشور انگلیسی زبان راهی عالی برای تقویت این زبان و همچنین مهارت مکالمه و تسلط شماست.
4- تجربه فرهنگی متفاوت
یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در خارج از کشور، تجربه یک زندگی جدید با فرهنگی جدید است. شما قادر خواهید بود با طیف گستردهای از افراد که در فرهنگهای دیگری بزرگ شدهاند، ملاقات کنید و این امر نه تنها به شما در ارتقا مهارتهای فردی کمک میکند، بلکه به درک شما از جهان و نحوه تعامل با افراد جدید میافزاید.
این کار را فقط میتوانید با تحصیل در یک کشور دیگر به دست آورید؛ هنگامی که برای کار و یا تعطیلات به کشور دیگری میروید، این زمان فقط به دو تا چهار هفته در سال محدود شود. بنابراین تحصیل در خارج از کشور فرصتی عالی برای اقامت در یک کشور و یادگیری همه چیز در مدت زمان طولانیتر است.
بسیاری از افرادی که تحصیل در خارج را انتخاب میکنند و برای اولین بار خانه خود را ترک میکنند، هنگامی که وارد کشور میزبان جدید خود میشوند، مجذوب دیدگاههای فرهنگی متمایز میشوند.
5- کیفیت بالای آموزشی
یکی از دلایل اصلی تحصیل در خارج از کشور استانداردهای تدریس است؛ دسترسی به سطح بالاتری از کیفیتهای آموزشی میتواند به شما در انتخاب شغل آینده کمک کند، به این معنی که تحصیل در خارج از کشور می تواند ارزش زیادی داشته باشد. گزینه تحصیل در خارج از کشور همچنین به معنای مجموعه وسیعتری از دانشگاهها و برنامههایی است که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید.
غالبا افرادی که در خارج از کشور تحصیل میکنند روش کاملا جدیدی از آموزش را تجربه میکنند. این میتواند کمی دلهرهآور باشد، اما همچنین ذهن شما را به روی روشهای جدید یادگیری باز میکند.
6- کسب استقلال فردی
تحصیل و زندگی در خارج از کشور مستلزم داشتن استقلال و دوری از آسایش خانه است؛ ولی بیایید به این موضوع به چشم یک چالش جدید نگاه کنیم! استقلال فردی به شما در شکلگیری نقش بزرگسالی، ماجراجویی و آینده شغلی موفق کمک خواهد کرد.
7- کسب اعتماد به نفس
تحصیل در خارج از کشور، آموزش نهایی اعتماد به نفس است. وقتی به عقب بازمیگردید و به قبل از مهاجرت نگاهی بیاندازید، خواهید دید که مسئولیتهای بیشتری را نسبت به خود خواهید داشت و در واقع روز به روز بر اعتماد به نفس شما افزوده میگردد.
8- کسب تجربه زندگی
تحصیل در خارج و کسب تجربه زندگی
چرا تحصیل در خارج از کشور؟! این زمان ممکن است تنها فرصتی باشد که برای سفر طولانی مدت به خارج از کشور پیدا می کنید. در نهایت شما یک شغل و حرفه پیدا خواهید کرد و فرصت تحصیل در خارج از کشور ممکن است همین یک بار باشد. پس، از این فرصت استفاده کنید و بدون هیچ تعهدی، به مطالعه و یادگیری فرهنگهای جدید در جهان سفر کنید.
شما یاد خواهید گرفت که چگونه زندگی خود را سازماندهی کنید و آن را مدیریت کنید؛ یاد خواهید گرفت از موقعیتهای پیشبینی نشده استفاده کنید و همانطور که بیان گردید، مستقل و خودکفا باشید. یک مکان جدید که گاهی اوقات طاقت فرسا است و توانایی شما را برای انطباق با شرایط مختلف در حالی که قادر به حل مشکل هستید، آزمایش می کند.
9- فرصت سفرهای بیشتر و دیدن جهان
بزرگترین دلیل برای تحصیل در خارج از کشور، سفر و آشنایی با کشورهای دیگر است. با تحصیل در خارج از کشور، شما یک کشور کاملاً جدید با چشم اندازهای جدید، آداب و رسوم و فعالیتهای جدید را تجربه خواهید کرد. از مزایای تحصیل در خارج از کشور میتوان به فرصت دیدن شگفتیهای طبیعی، مناطق جدید، موزه ها و مراکز دیدنی کشور میزبان اشاره کرد.
علاوه بر این، هنگامی که در خارج از کشور هستید، فقط به کشوری که در آن تحصیل میکنید محدود نخواهید شد و جدای از تجربه فرهنگ مقصد تحصیلی خود میتوانید به کشورهای همسایه نیز سفر کنید!
تحصیل در خارج از کشور فرصتی منحصر به فرد برای دیدن جهان است که خود یک تجربه آموزشی بسیار ارزشمند است. شکی نیست که دیدن سایر نقاط جهان به شدت بر شخصیت و جهان بینی شما تأثیر میگذارد و در نهایت با به دست آوردن یک ذهنیت جهانی برای زندگی آینده آماده خواهید شد.
10- یافتن دوستان مادام العمر از سراسر دنیا
فارغ از اینکه در کدام کشور به تحصیل میپردازید، مطمئنا با افراد جدید زیادی ملاقات خواهید کرد و دوستان جدیدی پیدا خواهید کرد که همه در همان موقعیت شما هستند. یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در خارج از کشور همین فرصت دیدار با دوستان جدید با فرهنگهای و اداب و رسوم متفاوت است. به مدرسه می روید و با دانش آموزان کشور میزبان خود زندگی میکنید.
به دانشگاه میروید و با دانشجویان از کشورهای دیگر ارتباط برقرار میکنید؛ این ها فرصتهایی است که به شما این امکان را خواهد داد تا روابط پایدار ایجاد کنید. ممکن است تک تک افرادی را که ملاقات میکنید دوست نداشته باشید، اما احتمال این وجود دارد که حداقل یک نفر را پیدا کنید و این دوستی دائمی و مادامالعمر شود.
در حقیقت، فرهنگهای مختلف خود میتواند نقطه عطفی برای دوستی های دائمی و قوی باشد. در یک کلام؛ تحصیل در خارج از کشور میتواند فرصتی عالی برای ایجاد ارتباطات جدید و ایجاد روابط بسیار ارزشمند با همسالان از سراسر جهان باشد.
11- ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
تحصیل در خارج از کشور شاهدی عینی بر شایستگی علمی شما میباشد و میتواند پلی باشد برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر؛ بنابراین تحصیل در یک کشور دیگر به این معنی است که شما ارتباطات بینالمللی و ایدههای تازهای در مورد موضوعات مختلف خواهید داشت.
این امر میتواند برای کالجها و دانشگاههایی که به دنبال داوطلبان مناسب هستند، جذاب باشد. مدارس و دانشگاهای تحصیلات تکمیلی به تجربه تحصیل در خارج از کشور بسیار اهمیت میدهند؛ دقیقا همانند کارفرمایان! افرادی که در خارج از کشور تحصیل میکنند نشان میدهند که از جستجوی چالشهای جدید و یا قرار گرفتن در موقعیتهای دشوار نمیترسند که این مساله در گزینش آنها تاثیر مثبتی دارد.
12- ورود به دانشگاه بدون کنکور
سدی به نام کنکور باعث می شود خیلی از دانش آموزان نتوانند وارد دانشگاه های مدنظر خود شده و در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند و از طرفی ظرفیت محدود رشته ها در دانشگاه های خوب شرایط را سخت تر می کند. ولی با تحصیل در خارج از کشور بدون استرس کنکور می توان مشغول به تحصیل در رشته مورد علاقه در یکی از دانشگاه های خوب جهان شد.
و خلاصه کلام، اگر فردی از شما بپرسد “چرا میخواهید در خارج از کشور تحصیل کنید؟” فقط به آنها بگویید: “برای منافع بیشتر”
تحصیل در مدارس خارج از کشور
تحصیل در مدارس خارج از کشور، یک سرمایه گذاری برای تضمین تحصیلی و کاری فرزندان و خانوادههای آنها میباشد که میتواند به اخذ اقامت دائم در بهترین کشورهای جهان گردد. شرایط تحصیل در خارج از کشور، با توجه به قوانین مهاجرتی و تحصیلی کشور مقصد کاملا متفاوت میباشد.
اما به طور کلی، تحصیل در مدارس خارج از کشور در 12 سال تحصیلی (دو دوره ابتدایی و متوسطه) انجام میپذیرد. دانشآموزان از بدو ورود 6 سال در دوره ابتدایی و 6 سال در دوره متوسطه (3 سال دوره متوسطه اول + 3 سال دوره متوسطه دوم) مشغول به تحصیل میشوند. مدارس به دو دسته مدارس روزانه و شبانهروزی تقسیم میگردند و در بیشتر کشورها افراد زیر 18 سال با توجه به شرایط تحصیلی و روحی خود میتوانند در هریک از مدارس شروع به ادامه تحصیل نمایند.
مطلب پیشنهادی:
تحصیل در خارج در مقطع کارشناسی
یکی از قدمهای مهم و اساسی به سمت موفقیت، انتخاب درست و منطقی رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل میباشد. مطمئنا رسیدن به شغل مورد علاقه شخص، در گرو این انتخاب است. بنابراین تحصیل در یک دانشگاه معتبر و بنام، تاثیر بسزایی در رساندن شما به هدفتان خواهد گذاشت.
امروزه دانشگاههای بسیار با کیفیتی در شهرهای مختلف ایران برای تحصیل در مقطع کارشناسی وجود دارند. اما تعداد زیادی از متقاضیان ورود به دانشگاه، به دلایل مختلفی نظیر عدم قبولی در رشته یا دانشگاه مورد علاقه، نیاز به سطح علمی با کیفیتتر و رفاه زندگی و تحصیلی بیشتر، تحصیل در دانشگاههای برتر دنیا و همچنین آینده شغلی بهتر، به مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف دنیا فکر میکنند. لازم به ذکر است که انتخاب کشور و دانشگاه مقصد کار چندان سادهای نیست و پروسهای نسبتا طولانی دارد.
رشتههایی که متقاضی زیادی جهت تحصیل در مقطع لیسانس در سطح دنیا دارند عبارتند از: علوم مهندسی، علوم سیاسی، پزشکی، فلسفه، تاریخ، هنر، جامعه شناسی، فن آوری اطلاعات و حسابداری.
طول دوره آموزشی در این مقطع حداقل سه سال و به صورت تمام وقت میباشد. شرایط عمومی پذیرش دانشجو نیز عبارتند از مدرک تحصیلی 12 ساله دیپلم و مدرک زبان. برای تحصیل در برخی رشتهها گاهی نیاز به آزمون ورودی و مصاحبه نیز میباشد.
تحصیل در خارج در مقطع کارشناسی ارشد
طول این دوره با توجه به کشور، دانشگاه و رشته مورد نظر معمولا بین 1 تا 2 سال متغیر است. رشتههای فنی مهندسی، مدیریت، اقتصاد و هنر متقاضی بیشتری در این مقطع دارند. داشتن شرایطی مانند مدرک زبان معادل آیلتس 5/6 از ملزومات ورود به این مقطع است. هدف از تحصیل در مقطع فوق لیسانس، افزایش سطح تخصص و مهارت و همچنین ارتباطی میان دوره کارشناسی و دوره دکترا است.
تحصیل در خارج در مقطع دکتری
اخذ پذیرش در مقطع دکتری در یک دانشگاه خارجی به فاکتورهای زیادی از جمله رزومه فرد متقاضی، تعداد مقالات ثبت شده در ژورنالهای معتبر علمی، دانش زبانی مناسب در حد آیلتس 5/6 یا 7 و یافتن استاد راهنمای مناسب در دانشگاه مقصد وابسته است. در بعضی از دانشگاهها به مسئله گپ تحصیلی نیز اهمیت میدهند. در این باره میتوانید مقاله بینا استادی پیرامون گپ تحصیلی را مطالعه کنید.
دوره تحصیل در مقطع دکتری معمولا به 8 ترم تقسیم میشود که با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظر میتواند کمتر یا بیشتر نیز باشد.
شرایط و مدارک عمومی برای تحصیل در خارج از کشور
اگر متقاضی تحصیل در یک دانشگاه خارجی هستید، فارغ از انتخاب کشور، دانشگاه و رشته مورد نظر، بایستی یک سری مدارک عمومی را ارائه کنید. در ادامه مختصرا این مدارک را شرح میدهیم.
- گذرنامه معتبر: گذرنامه شما بایستی حداقل یک سال دارای اعتبار باشد.
- مدارک تحصیلی ترجمه شده: تمامی مدارک تحصیلی از جمله دیپلم، کارشناسی، ارشد و دکترا بایستی در یک دارالترجمه معتبر ترجمه شده و ممهور به مهرهای وزارت خارجه و دادگستری باشد.
- رزومه تحصیلی: یکی از مدارک مهم مورد نیاز برای ورود به هر مقطع تحصیلی در یک دانشگاه خارجی، رزومه معتبر تحصیلی است. لازم به ذکر است که رزومه تحصیلی با رزومه شغلی متفاوت است. در رزومه تحصیلی بایستی تمامی مقاطع تحصیلی به همراه دانشگاه محل تحصیل و معدل فارغ التحصیلی و همچنین عناوین پایاننامهها ذکر شوند.
- انگیزهنامه: معمولا دانشگاه ارائه دهنده دوره اهداف متقاضی را از شرکت در دوره سوال میکند. در انگیزهنامه شما هدفتان را از تحصیل در مقطع، رشته و دانشگاه مورد نظر مشخص میکنید. همچنین اهداف بلند مدتان را پس از دوران تحصیل ذکر خواهید کرد. علایق و اهداف شغلی نیز موارد دیگری هستند که بایستی در انگیزهنامه ذکر شوند. انگیزهنامه باید بر اساس منطق و واقعیت تنظیم شود و نه بر اساس آرزو و رویا!
- تقاضانامه: بعضی از دانشگاهها از متقاضیان میخواهند که پس از دریافت نام کاربری و پسورد، برای تکمیل اپلیکیشن در سایت دانشگاه اقدام کنند. برخی از دانشگاهها برای بررسی مدارک شما درخواست مبلغی میکنند که بایستی از طریق کارت اعتباری بینالمللی اقدام به پرداخت کنید.
- توصیه نامه: برخی از دانشگاهها، علاوه بر مدارک گفته شده از فرد متقاضی میخواهند که یک توصیهنامه از طرف استاد یا محققی که شخص متقاضی را میشناسند و در جریان وضعیت تحصیلی او هستند ارائه دهد. البته لازم به ذکر است که داشتن توصیه نامه حتی از معتبرترین اشخاص آکادمیک نمیتواند تضمینی برای پذیرش درخواست شما از طرف دانشگاه مقصد باشد.
هزینههای تحصیل در خارج از کشور
هزینه تحصیل در یک کشور خارجی کاملا به کشور و حتی شهر مورد نظر بستگی دارد. فاکتورهای موثر بر هزینه تحصیل در خارج از کشور عبارتند از شهریه دانشگاه، اجاره خانه یا خوابگاه، هزینه حمل و نقل، هزینه خوراک و پوشاک و… که صد البته به سبک زندگی شخص نیز بسیار وابسته است.
تحصیل در یک دانشگاه خارجی، چه در یک کشور معمولی شرق آسیایی باشد چه در بهترین دانشگاههای آمریکا یا کانادا، معمولا تجربهای با بهای گران محسوب میشود. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به درخواست پذیرش از دانشگاهها برآوردی از هزینههای زندگی دانشجویی در آن کشور انجام دهید.
گرفتن بورسیه از کشور و دانشگاه مقصد نیز راه مناسبی جهت کاهش هزینههای زندگی و تحصیل در کشور مورد نظر است. البته بایستی متذکر شد که اخذ بورسیه کار سادهای نیست و نیازمند یک رزومه قوی و پشتکار فراوان است.
لیست کلی مخارج و هزینههای تحصیل در خارج از کشور در ادامه آورده شده است:
- شهریه دانشگاه: مطمئنا اولین فاکتوری که شخصی متقاضی باید در نظر بگیرد هزینه شهریه دانشگاه است. مقدار شهریه بستگی به نوع رشته، مقطع تحصیلی و همچنین سطح دانشگاه مقصد دارد. نکته قابل توجه دیگر در این خصوص ارزش پول ملی کشور مورد نظر است.
- هزینه مسکن: استفاده از خوابگاه دانشجویی یا اجاره آپارتمان، از مهمترین عواملی است که باید هنگام محاسبه هزینه، لحاظ شوند. معمولا استفاده از خوابگاه مقرون به صرفهتر از اجاره یک منزل مسکونی و آپارتمان است.
- هزینه درمان و خدمات پزشکی: ابتلا به هرگونه بیماری یا حوادث فیزیکی نظیر تصادفات و… از مسائل اجتناب ناپذیری هستند که در هر جای دنیا ممکن است برای شخص رخ بدهد. بنابراین بخش قابل توجهی از هزینهها مربوط به بخش بیمه و درمان است.
- هزینه رفت و آمد: این مورد را میتوانیم در دو بخش در نظر بگیریم. هزینه رفت و آمد بین دو کشور و هزینه رفت و آمد در داخل شهر محل تحصیل.
هزینههای دیگری نظیر خوراک، پوشاک و تفریح و… نیز وجود دارند که شدیدا به نوع زندگی شخص بستگی دارند و از توضیح آن صرفنظر میکنیم.
انواع بورسیه تحصیلی در خارج از کشور
بورسیههای مختلفی بسته به نوع کشور انتخابی برای متقاضیان وجود دارد. در این قسمت انواع بورسیه کشورهای محبوب جهت مهاجرت تحصیلی اجمالا معرفی میشود.
پذیرش نید- بلایند (need- blind)
که از طرف دولت آمریکا به دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاههای آمریکایی داده میشود. این پذیرش عمدتا برای دانشجویان آمریکایی است اما 5 دانشگاه معتبر آمریکایی MIT، هاروارد، پرینستون، ییل و آمهرست از این قضیه مستثنا هستند و دانشجویان خارجی میتوانند از این دانشگاهها پذیرش نید- بلایند بگیرند. ویژگی این پذیرش نیز این است که منابع مالیتان در هنگام پروسه گزینش شما توسط دانشگاه در نظر گرفته نخواهد شد.
Fulbright Foreign Students Program
این بورسیه به تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای تحصیل در دانشگاههای آمریکا اعطا میشود. مدت این پذیرش حداقل یک سال است. تمامی دانشجویان دنیا به غیر از رشته پزشکی میتوانند برای دریافت این بورسیه اقدام کنند.
British Chevening Scholarships
این بورسیه از طرف وزارت امور خارجه بریتانیا به دانشجویان بینالمللی متقاضی تحصیل در دانشگاههای این کشور اعطا خواهد شد. لازم به ذکر است که ممکن است این بورسیه تمامی هزینههای تحصیل را شامل نشده و فقط برخی را پوشش دهد.
Australia Awards Scholarships
این بورسیه از طرف دولت استرالیا در اختیار متقاضیان برگزیده تحصیل در هر سه مقطع، که ملیتی از قارههای آسیا، اقیانوسیه، آفریقا و خاورمیانه دارند قرار میگیرد.
IDRC Research Awards
بورسیه دولت کانادا برای متقاضیان تحصیلات تکمیلی از کشورهای در حال توسعه در یکی از دانشگاههای مورد تایید در کانادا.
DAAD Scholarships
بورسیه سازمان خدمات تبادل آکادمیک کشور آلمان برای تعداد زیادی از متقاضیان خارجی تحصیل در دانشگاههای این کشور.
Eiffel Scholarships
بورسیه دولت فرانسه برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای منتخب فرانسه.
کدام کشورها برای تحصیل در خارج مناسبتر هستند؟
به طور کلی نمیتوان کشوری را از تمام جهات برای تحصیل نسبت به بقیه برتر دانست. فاکتورهای بسیار زیادی برای انتخاب کشور مقصد وجود دارند. سطح علمی دانشگاه مورد نظر، هزینههای تحصیل، فاصله کشور مورد نظر با ایران، وضعیت بازار کار، آب و هوا و شرایط اقلیمی و… معیارهای مختلفی جهت انتخاب کشور مورد نظر هستند. در ادامه به اختصار در مورد کشور آلمان صحبت میکنیم که در رنکینگ دانشگاههای جهانی دارای رتبه قابل قبولی هستند.
تحصیل در آلمان:
تحصیل در دانشگاههای آلمانی به دلیل رایگان بودن آموزش، کیفیت بالای آموزشی، امکان دریافت اقامت کشور آلمان پس از تحصیل و شرایط خوب صدور ویزا برای متقاضیان ایرانی یکی از انتخاب های خوب جهت مهاجرت تحصیلی میباشد. پس از اتمام تحصیل در این کشور، یک فرصت 18 ماهه به شما برای یافتن کار داده میشود.
قابل ذکر است که پس از 3 سال کار در آلمان، اقامت دائم این کشور به شما اعطا خواهد شد. دوره لیسانس در دانشگاههای این کشور بین 6 تا 8 ترم، دوره فوق لیسانس بین 3 الی 4 ترم و دوره دکتری بین 3 الی 6 سال طول میکشد.
سخن پایانی
با توجه به انتخاب های متنوعی که برای تحصیل در خارج از کشور دارید و شرایط متفاوتی که هر کشور و دانشگاه دارد بهتر است با مطالعه کامل و مشورت با موسسات معتبر برای این کار اقدام نمایید.
موسسه بینا با صدها پرونده موفق آمادگی خود را جهت همراهی شما متقاضیان گرامی تحصیل در خارج در تمام مراحل از انتخاب کشور و دانشگاه تا اقدامات لازم جهت پذیرش و ویزا اعلام می کند. جهت اخذ مشاوره رایگان با شماره های 22784091-021 و 22784093-021 تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول درباره تحصیل در خارج از کشور
آیا امکان دریافت بورسیه برای تحصیل در خارج وجود دارد؟
بله، البته دریافت بورسیه معمولا در مقطع دکتری راحت تر است و البته به رزومه قوی متقاضی نیاز است.
آیا تحصیل در خارج بدون مدرک زبان امکان پذیر است؟
برخی کشورها در بدو ورود نیاز به مدرک زبان ندارند ولی جهت بالا بردن شانس پذیرش و ویزا بهتر است مدارک زبان همچون آیلتس داشته باشید.
آیا تحصیل در خارج از کشور محدودیت سنی دارد؟
شرایط در کشورهای مختلف یکسان نیست ولی بصورت کلی سن بالا و گپ تحصیلی زیاد تاثیر منفی دارد.
آیا از طریق مهاجرت تحصیلی می توان اقامت دائم گرفت؟
هر کدام از کشورها شرایط متفاوتی دارند اما در اکثر کشورها دانشجو پس از فارع التحصیلی می تواند از طریق کار یا روش های دیگر اقامت دریافت کند.
آیا در حین تحصیل در خارج می توان مشغول به کار شد؟
در خیلی از کشورهای اروپایی و کانادا دانشجو بسته به شرایط می تواند در هفته ۱۰ تا ۳۰ ساعت اجازه کار داشته باشد.