اکثر افرادی که به تحصیل و دانشگاه علاقه دارند احتمالا به ادامه تحصیل در خارج از کشور فکر کرده‌اند. امکان تحصیل رایگان و اعتبار بالای دانشگاه‌های آلمان این کشور را به یک انتخاب مناسب برای ادامه تحصیل تبدیل کرده است. کشور آلمان به دلیل وضعیت اقتصادی خوب و صنعت قدرتمند خود در زمینه جذب دانشجویان مستعد بین‌المللی نسبت به دیگر کشورهای جهان موفق‌تر بوده و یکی از ویژگی‌های متمایز کننده آن «امکان تحصیل رایگان» است.

برای بهره‌مندی از امکان تحصیل رایگان در دانشگاه‌های آلمان، دانشجویان بین‌المللی باید حداقل امتیاز لازم در آزمون‌های SAT یا ACT را به دست آورند. دانشجویانی که وضعیت مالی نامناسبی دارند نیز در طول دوران تحصیل خود می‌توانند از کمک‌های مالی دانشگاه‌های آلمان استفاده کنند. برخی از دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور بورسیه‌های مختلفی را برای تأمین هزینه‌های زندگی یا هزینه‌های کتاب به دانشجویان اعطا می‌کنند.

کارشناسی ارشد در آلمان یک دوره دو ساله است که دانشجویان در طول تحصیل خود اجازه کار کردن، خواهند داشت. مهم‌ترین شرط برای پذیرش در این مقطع سطح زبان بالا، رزومه تحصیلی قوی و ریز نمرات تحصیلی قابل قبول در مقطع کارشناسی است.

امکان تحصیل رایگان در این مقطع برای داوطلبان وجود دارد اما آن‌ها باید مبلغ حدودی هزار یورو را برای پذیرش و ثبت نام خود در دانشگاه پرداخت کنند. رشته‌های مختلف کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های آلمان به زبان‌های انگلیسی و آلمانی ارائه می‌شوند.

برای بهره‌مندی از تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان داشتن حداقل تافل ۹۰ یا آیلتس ۶.۵ در زبان انگلیسی اهمیت زیادی دارد. اگر هم قصد تحصیل به زبان آلمانی را دارید، لازم است بدانید که مدرک زبان آلمانی مورد تایید سفارت B1 به بالا است.

مزیت‌های تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

  • دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش کارشناسی ارشد از این کشور می‌شوند فرصت زندگی در آلمان را بعد از اتمام تحصیل خود خواهند داشت. فارغ‌التحصیلان بین‌المللی به مدت ۱۸ ماه اجازه دارند تا شغل مورد نظر خود را پیدا کنند و با استخدام در آن شانس زندگی در این کشور را داشته باشند.
  • دانشگاه‌های آلمان هر ساله در رده بندی‌های مختلف جهانی رتبه‌های بالایی را به خود اختصاص می‌دهند. دانشگاه‌های این کشور علاوه بر اساتید با تجربه از جدیدترین روش‌های تدریس دنیا استفاده می‌کنند.
  • در این کشور طیف وسیعی از رشته‌های تحصیلی به زبان انگلیسی ارائه می‌شود. داوطلبانی که دغدغه اخذ مدرک زبان آلمانی را دارند، می‌توانند با زبان انگلیسی تحصیل خود را ادامه دهند.
  • فرهنگ کشور آلمان به‌گونه‌ای است که میان دانشجویان خارجی و شهروندان این کشور رابطه دوستانه‌ای وجود دارد. دانشجویان بین‌المللی با حضور در این کشور احساس غریبگی نمی‌کنند و خود را عضوی از آن فرهنگ می‌دانند.
  • دانشجویان از پرداخت شهریه و هزینه تحصیل در آلمان معاف هستند اما موظفند هزینه زندگی در این کشور را بپردازند؛ به همین منظور برای دانشجویان امکان کار همراه با تحصیل وجود دارد.
  • سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان بسیار گسترده بوده و دسترسی به آن آسان است. افرادی که در این کشور مالیات پرداخت می‌کنند از کارت حمل و نقل رایگان بهره‌مند می‌شوند.
اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی هستید، همه‌ی سوالاتتان را از ما بپرسید.

محبوب‌ترین رشته‌های کارشناسی ارشد در آلمان

به‌طور کلی محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی در میان دانشجویان بین‌المللی رشته‌های مدیریت، مهندسی، ریاضیات و کامپیوتر است؛ همچنین رشته‌های هنرهای زیبا و کاربردی، علوم انسانی، مهندسی الکترونیک، مهندسی مکانیک، فناوری اطلاعات، ادبیات تطبیقی، هوافضا، علوم سیاسی، روانشناسی، روابط بین‌الملل و مدیریت بازرگانی نیز در میان سایر دانشجویان جایگاه ویژه‌ای دارد.

ساختار مقطع کارشناسی ارشد آلمان به‌گونه‌ای است که دانشجویان باید در ۴ ترم، ۱۲۰ واحد درسی را پشت سر بگذارند. مدرک تحصیلی که در این مقطع به دانشجویان اعطا می‌شود به دو نوع کارشناسی ارشد علوم و کارشناسی ارشد هنری تقسیم می‌شود.

برترین دانشگاه‌های دوره کارشناسی ارشد

تحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه فنی مونیخ آلمان

در سال ۲۰۲۱ در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا نام چندین دانشگاه آلمان به چشم می‌خورد. در ادامه این دانشگاه‌ها را نام برده و برخی از آن‌ها را به‌طور کامل بررسی می‌کنیم.

  1. دانشگاه مونیخ
  2. دانشگاه فنی آخن
  3. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ
  4. دانشگاه فناوری کارلسروهه
  5. دانشگاه فرایبورگ
  6. دانشگاه تکنیکال درسدن
  7. دانشگاه ابرهارد کارلز توبینگن
  8. دانشگاه تکنیکال برلین
  9. دانشگاه آزاد برلین
  10. دانشگاه هایدلبرگ
  11. دانشگاه هامبدولت

• معرفی دانشگاه Technische München جهت تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

دانشگاه مونیخ در سال ۱۸۶۸ تأسیس شد. این دانشگاه تحقیقاتی که در شهر مونیخ آلمان قرار دارد دارای ۲ پردیس بزرگ در شهرهای گارچینگ و فرایزینگ و یک پردیس اصلی در شهر مونیخ است. دانشگاه LMU هسته اصلی پژوهش، تحقیقات و آموزش عالی آلمان بوده و یکی از دانشگاه‌هایی است که هر ساله دانشجویان زیادی را از نقاط مختلف دنیا جذب می‌کند.

برای تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه اخذ حداقل نمره ۶ در هر بخش آزمون آیلتس و نمره کلی ۶.۵ الزامی است. دانشگاه مونیخ هر ساله کمک هزینه‌های تحصیلی مختلفی را برای رفاه بیشتر دانشجویان در نظر می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های تحصیل در این دانشگاه امکان اشتغال در شرکت‌ها و مجموعه‌های معتبر است.

اغلب افراد با اخذ پذیرش از این دانشگاه، آینده شغلی خود را تضمین می‌کنند. دانشگاه مونیخ ۱۸ دانشکده و بیشتر از ۲۰۰ رشته تحصیلی دارد. سیستم آموزشی در مقطع ارشد بر اساس سیستم آموزشی بلونیا بوده و یکی از الزامات اصلی تحصیل در آن داشتن مدرک کارشناسی است. در این مقطع سطح علمی دانشجویان سنجیده شده و به آن‌ها رتبه می‌دهند.

این مقطع اغلب پژوهش محور بوده و تمرینات عملی زیادی دارد. شهریه تحصیل در دانشگاه مونیخ رایگان بوده و هزینه اندکی بابت ثبت نام دانشجویان گرفته می‌شود. یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان این دانشگاه پیدا کردن اقامتگاه مناسب است. علاوه بر خوابگاه‌های عمومی و آپارتمان‌های شخصی برای تمام دانشجویان، خوابگاه‌های مخصوص بانوان نیز وجود دارد.

• Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg

یکی از محبوب‌ترین دانشگاه‌های جهان به‌ویژه آلمان «دانشگاه هایدلبرگ» است. این دانشگاه یکی از نخستین دانشگاه‌های اروپا بوده و به‌عنوان یک موسسه دولتی در سالیان طولانی شهرت زیادی را به دست آورده است.

هایدلبرگ چهار پردیس اصلی دارد. پردیس علوم اجتماعی آن در حومه برگهایم، پردیس پزشکی و علوم طبیعی آن در نوینهایمر و پردیس هنر و علوم انسانی آن در شهر هایدلبرگ قرار دارد. گرایش‌های تحصیلی متنوع این دانشگاه به داوطلبان اجازه می‌دهد تا مطابق با علاقه خود ادامه تحصیل دهند.

بیشتر تحقیقات این دانشگاه در زمینه‌های روانپزشکی وراثت، روانپزشکی مدرن، فیزیک محیطی، تأثیرات روانی داروها و جامعه شناسی مدرن است. اغلب دروس ارائه شده در دانشگاه هایدلبرگ به زبان آلمانی و بخش قابل توجهی از دروس کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند.

رشته‌های فیزیک، پزشکی، کامپیوتر، ریاضی و اقتصاد این دانشگاه محبوبیت زیادی در میان دانشجویان دارد. از میان ۱۲ دانشکده دانشگاه هایدلبرگ می‌توان به دانشکده‌های پزشکی، حقوق، زیست شناسی، ادبیات و فلسفه، ریاضی و علوم رایانه، شیمی و فیزیک اشاره کرد.

• Universität Freiburg

در لیست ۵ دانشگاه قدیمی کشور آلمان «دانشگاه فرایبورگ» حضور دارد که سال تأسیس آن به ۱۴۵۷ میلادی بازمی‌گردد. این دانشگاه در نزدیکی مرز آلمان با کشورهای فرانسه و سوئیس قرار گرفته است. دانشگاه فرایبورگ که از ۱۲۰ کشور خارجی دانشجو جذب می‌کند یک انتخاب ایده آل برای افرادی است که قصد تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان را دارند.

ساختمان اصلی این دانشگاه در شهر فرایبورگ قرار گرفته است. به‌طور حدودی ۱۶ درصد از جمعیت کلی این دانشگاه را دانشجویان بین‌المللی تشکیل می‌دهند. دانشگاه فرایبورگ در رشته‌های پزشکی، علوم انسانی و علوم اجتماعی شهرت زیادی دارد. دانشکده‌های این دانشگاه عبارتند از حقوق، الهیات، پزشکی، اقتصاد و رفتار شناسی، علوم انسانی، زبان شناسی، شیمی و داروسازی، ریاضی و فیزیک، محیط زیست و منابع طبیعی، زیست شناسی، فنی و مهندسی.

تنوع بالای رشته‌های تحصیلی در دانشگاه فرایبورگ و عدم دریافت شهریه از دانشجویان دو مزیت اصلی برای انتخاب آن است. این دانشگاه به مطالعات نوآورانه و میان رشته‌ای تأکید جدی دارد. بورسیه‌های تحصیلی مختلفی که دانشگاه فرایبورگ در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد علاوه بر اینکه بخشی از هزینه‌های تحصیل آن‌ها را تأمین می‌کند در کاهش هزینه زندگی آن‌ها نیز نقش دارد.

دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور مانند آمریکا را دارند، می‌توانند از بورسیه‌های تحصیلی مربوط به مطالعات خارج از کشور این دانشگاه استفاده کنند. خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه فرایبورگ به دلیل هزینه مقرون‌به‌صرفه خود یک گزینه عالی برای دانشجویان بین‌المللی است.

• Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen

دانشگاه راینیش_وستفلیشه آخن در ایالت نوردراین_وستفالن آلمان قرار دارد و یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های فعال در زمینه تکنولوژی و فناوری است. دانشگاه آخن دنبال ایجاد یک محیط ویژه و منحصر به فرد برای همگرایی دانش و بینش‌های اقتصاد، علوم انسانی، علوم طبیعی و مهندسی هست. این دانشگاه تلاش می‌کند تا آسیب‌های زیست محیطی که به‌واسطه دخالت انسان ایجاد می‌شود را کاهش داده و سبک زندگی انسان‌ها را ارتقا دهد.

دانشگاه آخن در زمینه رشته‌های علوم طبیعی، مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی فیزیک و مهندسی انرژی شهرت زیادی دارد. علیرغم اینکه این دانشگاه رشته‌های پزشکی و فلسفه را به‌طور گسترده تدریس می‌کند، تمرکز اصلی آن از زمان تأسیس روی مباحث مهندسی و صنعت معدن است.

اغلب داوطلبانی که قصد تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان را دارند به دلیل کیفیت بالای آموزشی و امکانات پیشرفته دانشگاه آخن آلمان، این دانشگاه را انتخاب می‌کنند. این دانشگاه بیشتر از ۱۵۷ رشته درسی در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری ارائه می‌دهد. دانشگاه آخن دارای دانشکده‌های مهندسی عمران، معماری، مهندسی مواد، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و فناوری اطلاعات، اقتصاد، پزشکی، هنر و علوم انسانی، ریاضیات_علوم طبیعی و علوم رایانه است.

یکی از ارکان اصلی رشد و توسعه صنعت آلمان «دانشگاه آخن» می‌باشد. این دانشگاه توانسته به یکی از تأمین کننده‌های بزرگ منابع انسانی در نوردراین_وستفالن آلمان تبدیل شود. معمولاً بیشترین بودجه تحقیقاتی در اختیار این دانشگاه قرار می‌گیرد. این مسئله در کنار کیفیت بالای آموزشی دانشگاه آخن، آن را به یکی از محبوب‌ترین دانشگاه‌های جهان و آلمان تبدیل کرده است.

• Freie Universität Berlin

دانشگاه آزاد برلین در شرق آلمان تأسیس شد. این دانشگاه که در شهر برلین قرار دارد یکی از معتبرترین دانشگاه‌های آلمان بوده و در رتبه بندی QS جایگاه خوبی را به خود اختصاص می‌دهد. دانشگاه آزاد برلین شهرت اصلی خود را مدیون تحقیقات گسترده‌اش در زمینه‌های علوم اجتماعی، علوم انسانی و علوم طبیعی است.

این دانشگاه برنده ۳ جایزه مهم تحقیقاتی علمی و ۵ جایزه ویژه در برنامه دکتری شده و در حال حاضر در لیست برترین دانشگاه‌های آلمان قرار دارد. شهریه این دانشگاه رایگان است و دانشجویان هزینه اندکی را بابت حمل و نقل و خدمات دانشجویی خود پرداخت می‌کنند. دانشجویانی که رزومه تحصیلی درخشانی دارند شانس بالایی در دریافت بورسیه تحصیلی خواهند داشت. برنامه و نیازهای شخصی دانشجویان تعیین کننده هزینه زندگی آن‌ها است. شرایط عمومی پذیرش در این دانشگاه به شرح زیر است:

  1. رزومه
  2. مدرک تحصیلی متناسب با مقطع داوطلبان
  3. ریز نمرات
  4. مدرک زبان
  5. توصیه نامه
  6. انگیزه نامه
  7. پاسپورت

• Eberhard-Karls-Universität Tübingen

یکی از مقاصد اصلی داوطلبان کارشناسی ارشد در آلمان «دانشگاه توبینگن» است. این دانشگاه در شهر کینگ و ایالت بادن وورتمبرگ قرار دارد. دانشگاه‌های معتبر دنیا دارای چند دانشکده و یک ساختمان اصلی هستند که رشته‌های متنوعی را در آن‌ها می‌دهند و دانشگاه توبینگن از این قاعده مستثنا نیست. فارغ‌التحصیلان مشهور این دانشگاه اثباتی بر کیفیت بالای این دانشگاه هستند.

اعتبار بالای دانشگاه توبینگن، رقابتی بودن پذیرش در آن را نشان می‌دهد. ارائه مدرک لیسانس همراه با ریز نمرات و اخذ حداقل معدل قابل قبول از شروط اصلی پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه است. کسب نمره ۶ در آزمون آیلتس برای پذیرش در دوره ارشد اهمیت زیادی دارد.

از دانشکده‌های این دانشگاه می‌توان به حقوق، علوم دینی پروتستان، علوم انسانی، علوم دینی کاتولیک، پزشکی و بیمارستان‌های دانشگاهی، علوم اقتصاد و علوم اجتماعی یا علوم دینی دین اسلام اشاره کرد. دانشجویان برتر و نخبه می‌توانند از بورسیه تحصیلی StipendiumPlus استفاده کنند.

بهترین راه برای آگاهی از شرایط پذیرش دانشگاه توبینگن مراجعه به وب سایت رسمی آن است. در هر ترم تحصیلی دانشگاه نیازمندی‌های خود را در سایت منتشر کرده و علاقه‌مندان می‌توانند به‌طور کامل این شرایط را مطالعه کنند.

تحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه درسدن آلمان

• Technische Universität Dresden

دانشگاه درسدن سال ۱۸۲۸ در آلمان تأسیس شد. پردیس‌های وابسته به این دانشگاه در حواشی شهر درسدن و پردیس اصلی آن در خود شهر قرار دارد. علیرغم اینکه این دانشگاه یک دانشگاه صنعتی نامیده می‌شود، تمام دانشجویان آن در رشته‌های فنی تحصیل نمی‌کنند.

زمینه‌های آموزشی دانشگاه درسدن را می‌توان به بخش‌های علوم طبیعی، علوم انسانی و اجتماعی، علوم فنی و مهندسی یا پزشکی تقسیم کرد. مدارک اصلی برای اخذ پذیرش در این دانشگاه شامل مدرک تحصیلی مقطع پیشین، ریز نمرات، رزومه، انگیز نامه، توصیه نامه و نمرات آزمون‌های زبان می‌شود.

• Ludwig-Maximilians-Universität München

دانشگاه LMU مونیخ در کشور آلمان، ایالت بایرن و شهر مونیخ واقع شده است. یکی از ویژگی‌های حائز اهمیت این دانشگاه برای داوطلبان کارشناسی ارشد در آلمان «تحصیل به زبان انگلیسی» است. این دانشگاه که در حوزه‌های مطالعات فرهنگی، علوم انسانی، اقتصاد، حقوق، پزشکی، علوم اجتماعی و علوم طبیعی پژوهش‌های مختلفی دارد یکی از مقاصد محبوب داوطلبان ایرانی می‌باشد. افراد سرشناسی از جمله توماس مان، محمد اقبال لاهوری یا ماکس وبر از فارغ‌التحصیلان مشهور این دانشگاه هستند. تمرکز اصلی برنامه‌های این دانشگاه روی تحقیق، تفکر خلاق و جست و جو است.

دانشجویانی که به دنبال پشتیبانی دانشگاه و تنوع تحصیلی هستند اغلب دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ را انتخاب می‌کنند؛ زیرا این امر در آینده شغلی آن‌ها تأثیرگذار است. از دانشکده‌های این دانشگاه می‌توان به زیست شناسی، شیمی و دارو، علوم زمین، فیزیک، علوم کامپیوتر ریاضیات و آمار، مطالعات زبان و ادبیات، علوم اجتماعی، مطالعات فرهنگی، تاریخ و هنر، فلسفه علم مطالعات دینی و فلسفه، روانشناسی و آموزش، پزشکی، دامپزشکی، اقتصاد، حقوق، مدیریت تجارت، الهیات پروتستان و الهیات کاتولیک اشاره کرد.

با تماس با ما، مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی دریافت کنید.

شرایط پذیرش دوره کارشناسی ارشد در آلمان

با توجه به اینکه اغلب دانشگاه‌های آلمان رایگان هستند، داوطلبان کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل در برخی از مؤسسات باید نمره قبولی در آزمون ورودی را به دست آورند. در صورتی که داوطلبان در یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران پذیرفته شده باشند نیاز به شرکت در این آزمون‌ها ندارند. در این مقطع امکان تحصیل به زبان‌های آلمانی یا انگلیسی وجود دارد. داوطلبان با توجه به انتخاب خود باید یکی از مدارک زبان زیر را داشته باشند:

  • مدرک IELTS: سطح زبان ۶ یا 6.5 به همراه اخذ معدل حداقل ۱۵ یا بالاتر در مقطع کارشناسی
  • مدرک Goethe: زبان آلمانی در سطح C2، B2 یا B1
  • مدرک TestDaF: زبان آلمانی در سطح ۴ یا ۳

برای آشنایی با سایر آزمون های ورودی دانشگاه های آلمان می‌توانید مقاله اختصاصی بینا استادی را در این خصوص مطالعه کنید.

بورس‌های تحصیلی در آلمان

تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان به‌صورت پذیرش مستقیم یا پذیرش مشروط امکان پذیر است. وزارت علوم کشور آلمان تعداد محدودی بورسیه تحصیلی را به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اختصاص داده و اکثر بورسیه‌ها به دانشجویان مقطع دکتری یا پست دکتری تعلق دارد. از رایج‌ترین بورس‌های تحصیلی این مقطع می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• بورسیه تحصیلی موسسه کنراد استیفتونگ

دانشجویانی که به دنبال اخذ این بورسیه تحصیلی هستند با مراجعه به وب سایت موسسه می‌تواند شرایط اخذ آن را به‌طور کامل مطالعه کنند. مدت این بورسیه یک ساله بوده و در این مدت دانشجویان می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند.

• بورسیه موسسه DAAD

موسسه تبادلات آکادمیک آلمان بورسیه مشهوری را به برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد اعطا می‌کند. این بورسیه مبلغی را تحت عنوان کمک هزینه تحصیلی در نظر گرفته و دانشجویان می‌توانند برای انجام فعالیت‌های پژوهشی، تحصیلی یا حتی هزینه‌های زندگی خود از آن استفاده کنند.

• بورسیه فریدریش ایبرت

ارزش این بورسیه ماهیانه مبلغ هزار یورو است. دانشجویان کارشناسی ارشد در آلمان که رزومه علمی قوی دارند شانس دریافت این بورسیه را خواهند داشت.

• بورسیه تحصیلی تبادل دانشجو اتحادیه اروپا

برنامه اراسموس پلاس توسط اتحادیه اروپا حمایت می‌شود. هدف اصلی این بورسیه تحصیلی سازماندهی تبادلات دانشجویان بین مؤسسات آموزش عالی اروپا، دانشگاه‌ها و سایر نقاط جهان است.

مراحل پذیرش دوره کارشناسی ارشد در آلمان

مراحل اپلای جهت تحصیل در آلمان به شرح زیر است:

  1. در قدم اول داوطلبان باید دوره تحصیلی و دانشگاه مد نظرشان را انتخاب کنند.
  2. با توجه به شرایط دانشگاه مقصد، متقاضیان باید تمام مدارک خواسته شده را فراهم کنند.
  3. ارائه گواهی تمکن مالی که نشان دهنده توانایی فرد برای تقبل هزینه‌هایش در کشور آلمان است اهمیت زیادی دارد.
  4. بعد از تهیه تمام مدارک خواسته شده داوطلبان باید برای اخذ پذیرش اقدام کنند.
  5. در صورت پذیرش از دانشگاه مقصد نوبت به اخذ ویزای تحصیلی می‌رسد. در صورتی که متقاضیان تسلط کافی به زبان مورد نیاز نداشته باشند درخواست ویزای تحصیلی آن‌ها رد می‌شود. مصاحبه حضوری برای اخذ ویزا اهمیت زیادی دارد و در صورتی که داوطلبان مهارت کافی در این زمینه نداشته باشند یا شرایط مالی آن‌ها مساعد نباشد درخواستشان رد می‌شود.
  6. بعد از ورود به خاک کشور آلمان انتخاب یک محل مناسب برای اقامت دانشجویان بیشترین اهمیت را دارد.
  7. قدم آخر ثبت نام در دانشگاه و شروع دوران خوب تحصیل است.

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش دوره کارشناسی ارشد در آلمان

توصیه می‌شود داوطلبان کارشناسی ارشد آلمان برای چندین دانشگاه درخواست پذیرش ارسال کنند تا شانس خود را برای پذیرفته شدن، افزایش دهند. مبلغ حدودی برای بررسی درخواست داوطلبان ۵۰ یورو است. در میان مدارک ارسال شده جهت پذیرش «ارسال مدرک کارشناسی» اهمیت ویژه‌ای دارد. اصلی‌ترین مدارک لازم برای پذیرش در این مقطع عبارتند از:

  • ۲ قطعه عکس
  • پاسپورت معتبر
  • مدرک تحصیلی دیپلم، پیش دانشگاهی و لیسانس همراه با ریز نمرات
  • گواهی تمکن مالی
  • مدارک هویتی
  • بیمه دانشجویی
  • مدرک زبان انگلیسی و آلمانی متناسب با نوع رشته و دانشگاه
  • ارائه نامه پذیرش از موسسه آموزشی یا دانشگاه انتخابی در آلمان
  • انگیزه نامه
  • رزومه

برای دریافت پذیرش مقطع کارشناسی ارشد در آلمان «معدل متقاضیان» اهمیت زیادی دارد. داوطلبان ایرانی باید حداقل معدل ۱۵ را در مقطع لیسانس کسب کنند تا شانس تحصیل در مقطع ارشد را داشته باشند. بعضی از دانشگاه‌های خصوصی آلمان داوطلبانی که معدل ۱۳ دارند را می‌پذیرند اما معمولاً درخواست چنین افرادی توسط سفارت آلمان در تهران رد می‌شود.
از طرفی نداشتن گپ تحصیلی برای بسیاری از دانشگاه‌های سراسر دنیا بسیار اهمیت دارد. در این باره مطالعه مقاله گپ تحصیلی چیست را پیشنهاد می‌کنیم.

علاوه بر شرط معدل، شرایط سنی داوطلبان نیز اهمیت زیاد دارد. حداکثر سن تعیین شده برای تحصیل در این مقطع ۳۸ سال است. ارسال کامل مدارک بدون هیچ گونه عیب و نقص، پذیرش از یک دانشگاه یا کالج معتبر و ارائه مدرک زبانی که از تاریخ آن بیشتر از یک سال نگذشته مهم‌ترین عوامل اپلای ارشد هستند. بعد از پذیرش از دانشگاه آلمان داوطلبان باید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنند.

شرایط اخذ ویزا برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی آلمان

مدارک لازم برای تحویل به کنسولگری آلمان عبارتند از:

  • نامه رسمی پذیرش تحصیلی فرد
  • پاسپورت معتبر
  • مدارک تحصیلی لازم
  • ریز نمرات
  • تکمیل فرم مربوط به درخواست تحصیل در کشور آلمان
  • اصل شناسنامه
  • دو قطعه عکس رنگی
  • گواهی تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان
  • انگیزه نامه
  • گواهی شغلی (در صورت لزوم)
  • ارائه مدرک زبان
  • ارائه برنامه اصلی متقاضیان از تحصیل در آلمان
  • پرداخت مبلغ حدودی ۶۰ یورو برای صدور ویزا

بعد از تقاضای وقت مصاحبه متقاضیان باید یک بازه زمانی ۲ تا ۳ ماهه را منتظر بمانند. با توجه به شرایط فعلی کرونا احتمال اینکه این بازه زمانی تا یک سال هم طول بکشد وجود دارد. دانشجویان بین‌المللی می‌توانند برای همسر و فرزندان زیر ۱۷ سال خود نیز درخواست ویزای همراه دهند.

مطالب پیشنهادی:

هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

هزینه‌های پذیرش دوره کارشناسی ارشد در آلمان

دریافت مدرک ارشد در بیشتر دانشگاه‌های آلمان رایگان است. هزینه تحصیل در آلمان برای افرادی که مدرک لیسانس خود را از کشور دیگری دریافت کرده اند بین هر دانشگاه متفاوت بوده و کسانی که مدرک لیسانس آن‌ها از آلمان است هزینه پایین‌تری را پرداخت می‌کنند.

در لیست منتشر شده توسط موسسه QS حدود ۱۰۲۹ دانشگاه معتبر در دنیا معرفی شده‌اند که از میان آن‌ها ۴۶ دانشگاه به آلمان تعلق دارد.

گاهی اعتبار بالای یک دانشگاه، هزینه تحصیل دانشجویان را افزایش می‌دهد. شهریه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی نسبتاً سنگین بوده و همین امر داوطلبان را ترغیب می‌کند تا برای پذیرش در دانشگاه‌های دولتی تلاش کنند.

بیشترین هزینه ماهانه‌ای که دانشجویان ارشد باید بپردازند هزینه اجاره خانه است؛ علاوه بر آن مبلغی را بابت حمل و نقل، غذا، اوقات فراغت، لباس، اینترنت، تلفن و شرایط مطالعاتی خود نیز باید پرداخت کنند. متوسط هزینه زندگی دانشجویان در شهرهای بزرگ آلمان مانند هامبورگ، برلین یا مونیخ ماهیانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ یورو و در شهرهای کوچک ماهیانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو است.

شرایط کار در حین و پس از تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های کارشناسی ارشد در کشور آلمان امکان اشتغال دانشجویان در طول و بعد از تحصیل است. درآمد دانشجویان با توجه به شهر و سطح مهارت‌هایشان متفاوت بوده و حداقل درآمد دریافتی آن‌ها ساعتی ۹ یورو هست. بعد از اتمام تحصیل دو راه کلی پیش روی دانشجویان قرار دارد:

  • راه اول تمدید ویزای تحصیلی و ادامه تحصیل در مقطع دکترا است.
  • راه دوم پیدا کردن یک شغل مناسب و تبدیل ویزای دانشجویی به کاری است. فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد در آلمان برای اخذ اقامت دائم در این کشور می‌توانند ویزای خود را تا ۱۸ ماه آینده تمدید کرده و به دنبال یک شغل مناسب باشند.

مطالب پیشنهادی:

سخن پایانی

آلمان یکی از کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان است. دانشگاه‌های معتبر، امکانات آموزشی بالا، امکان تحصیل رایگان، اقتصاد قدرتمند و چند فرهنگی بودن آلمان این کشور را تبدیل به یک انتخاب مناسب برای مهاجرت تحصیلی کرده است. تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان علاوه بر اینکه مهارت‌های علمی و کاربردی دانشجویان را تا حد زیادی افزایش می‌دهد، تضمین کننده آینده شغلی آن‌ها است. یادگیری زبان آلمانی شرایط تحصیل، زندگی و کار شما در این کشور را آسان‌تر می‌کند.

امیدواریم توانسته باشیم با ارائه این مطلب به اغلب سوالات شما در رابطه با تحصیل فوق لیسانس در آلمان پاسخ مناسبی دهیم. همچنین اگر سوالی دارید در بخش دیدگاه ها می توانید آن را بیان کنید. ضمنا می توانید از طریق شماره های 22784091 – 021 و 22784093 – 021 از مشاوران موسسه بینا برای تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان بهره مند شوید.

سوالات متداول درباره تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

رشته‌های مدیریت، مهندسی، ریاضیات و کامپیوتر

کارشناسی ارشد در آلمان یک دوره دو ساله است.

داوطلبان ایرانی باید حداقل معدل ۱۵ را در مقطع لیسانس کسب کنند. بعضی از دانشگاه‌های خصوصی آلمان داوطلبانی که معدل ۱۳ دارند را می‌پذیرند اما معمولاً درخواست چنین افرادی توسط سفارت آلمان در تهران رد می‌شود.

بله امکان کار دانشجویی در آلمان وجود دارد. دانشجویان می توانند تا 20 ساعت در هفته در حین تحصیل خود، به کار مشغول شوند.

زبان تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان انگلیسی و آلمانی است.

تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان رایگان است و نهایتا با توجه به دانشگاه و رشته به طور میانگین 500 یورو در ترم می باشد.

مراحل پذیرش دوره کارشناسی ارشد در آلمان

مراحل اپلای جهت تحصیل در آلمان به شرح زیر است:

  1. در قدم اول داوطلبان باید دوره تحصیلی و دانشگاه مد نظرشان را انتخاب کنند.
  2. با توجه به شرایط دانشگاه مقصد، متقاضیان باید تمام مدارک خواسته شده را فراهم کنند.
  3. ارائه گواهی تمکن مالی که نشان دهنده توانایی فرد برای تقبل هزینه‌هایش در کشور آلمان است اهمیت زیادی دارد.
  4. بعد از تهیه تمام مدارک خواسته شده داوطلبان باید برای اخذ پذیرش اقدام کنند.
  5. در صورت پذیرش از دانشگاه مقصد نوبت به اخذ ویزای تحصیلی می‌رسد. در صورتی که متقاضیان تسلط کافی به زبان مورد نیاز نداشته باشند درخواست ویزای تحصیلی آن‌ها رد می‌شود. مصاحبه حضوری برای اخذ ویزا اهمیت زیادی دارد و در صورتی که داوطلبان مهارت کافی در این زمینه نداشته باشند یا شرایط مالی آن‌ها مساعد نباشد درخواستشان رد می‌شود.
  6. بعد از ورود به خاک کشور آلمان انتخاب یک محل مناسب برای اقامت دانشجویان بیشترین اهمیت را دارد.
  7. قدم آخر ثبت نام در دانشگاه و شروع دوران خوب تحصیل است.