همان گونه که در قسمت مقدمه نیز گفته شد با توجه به اقتصاد قوی، وجود شرایط کاری عالی و نرخ پایین بیکاری آلمان (در حدود ۳٫۲ درصد)، تمامی مهاجرین به این کشور می توانند به راحتی صاحب یک شغل مناسب شوند. افرادی که علاوه بر زبان انگلیسی، تسلط زیادی بر روی زبان این کشور نیز دارند و یا دارای مهارتی خاص هستند، بدون هیچ گونه دردسری می توانند شغلی مناسب برای خود دست و پا کنند. طبق آخرین تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، مهاجران با تسلط نسبی به زبان آلمانی، ظرف مدت یک سال از ورود به این کشور می توانند برای خود کار پیدا کنند.

از آن جایی که نرخ بیکاری در کشور آلمان، طبق آمار سایت رسمی Destatis.de، بسیار پایین است اکثر افراد متقاضی مهاجرت، گزینه کاری را برای اخذ ویزا انتخاب می کنند. زیرا، هر میزان نرخ بیکاری یک کشور پایین تر باشد، نشانگر بالا بودن فرصت شغلی در آن کشور است و با این تفاسیر اکثر افراد مهاجر می توانند برای خود یک شغل خوب پیدا کنند به خصوص برای افرادی که تخصص یا مهارتی نیز دارند، این فرصت های شغلی بیشتر بوده و احتمال دستیابی به کاری خوب با درآمد قابل قبول، بسیار بالا است.

میانگین نرخ بیکاری در کشورهای اتحادیه اروپا ۷٫۶ درصد و در مقابل نرخ بیکاری برای آلمان در حدود ۳٫۲ درصد است که یک آمار بسیار قابل قبول به حساب می آید و طبق پیش بینی های انجام شده، احتمال کاهش این میزان در سال های آینده نیز بالا است.

میزان درآمد در کشور آلمان

پایین ترین نرخ درآمد در آلمان برای انواع شغل ها به مانند سایر کشورها متفاوت است. اما، طبق قوانین در تمامی کشورها این میزان، یعنی نرخ حداقل حقوق برای کار وجود دارد‌. در واقع کارمندان باید در هر ماه حقوق و درآمدی که به دست می آورند از این میزان حداقل کمتر نباشد. بر اساس قوانین کلی کار در آلمان باید تمامی افراد شاغل در این کشور در ازای هر ۴۰ ساعت کاری که در هر هفته انجام می دهند، حقوقی معادل با ۱۵۰۰ یورو در هر ماه دریافت کنند و در صورت هرگونه تخطی از این قانون و رؤیت  گزارش در این زمینه، کارفرمای خاطی باید از ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ یورو جریمه پرداخت کند.

همان گونه که در بالاتر ذکر شد، میانگین درآمد ماهانه هر فرد با فرد دیگر بر اساس شغل آن ها متفاوت است و می توان گفت که مقدار دقیق آن به عواملی از جمله تحصیلات، تخصص، تجربه کاری و غیره بستگی دارد. اما اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم، میانگین درآمد در هر ماه برای کشور آلمان برابر با ۴۰۰۰ یورو بوده که مبلغی بسیار قابل توجه است. طبق آمار پر درآمد ترین مشاغل در این کشور پس از پزشکی، مشاغل مدیریتی و در صدر آن ها مدیریت فروش است. به این صورت که یک جراح و متخصص با درآمدی در حدود ۱۹۶۰۰۰ یورو و یک مدیر فروش ۹۴۰۰۰ یورو در ماه در صدر جدول میزان حقوق برای شغل های مختلف در آلمان قرار دارند.

مشاغل مورد نیاز در کشور آلمان

کشور آلمان از نظر صنعتی حرف اول را در اتحادیه اروپا می زند و جزو برترین کشورهای جهان در عرصه اقتصادی به حساب می آید. بنابراین، با توجه به صنعتی بودن این کشور، تخصص در این زمینه می تواند بالاترین شانس را در کسب یک شغل عالی در آلمان داشته باشد. فرصت های شغلی در این کشور، دارای رقم بسیار قابل توجهی هستند ( ۵۷۳۰۰۰) و نقطه تمرکز آن ها بیشتر در قسمت های شرقی و جنوبی این کشور است. به طور معمول فرصت های شغلی در آلمان اکثرا در زمینه هایی وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد.

  • تمامی رشته های مهندسی در زمینه های

خودرو سازی، مکانیک، اتوماسیون صنعتی، فلزات، تولید تجهیزات و ابزارها، جوشکاری، برق و الکترونیک، رباتیک، برق و قدرت، عمران، فناوری اطلاعات، برنامه نویسی و…

  • تمامی رشته های علوم پزشکی

بهداشت و درمان، پرستاری، ارتوپدی، توانبخشی، شنوایی سنجی و…

  • سایر مشاغل

شغل های مرتبط با ساخت بنا و ساختمان ها، لوله کشی ساختمان و سیستم های تهویه مطبوع، کوره و سیستم های گرمایش، شغل های مربوط به توسعه نرم افزار، مدرسین اتوماسیون در صنعت، سنگ تراشی و…

همان گونه که قبلا ذکر شد، میانگین سنی در کشور آلمان رو به افزایش بوده و این کشور به نسبت دارای افراد سالمند زیادی است و این موضوع راه را برای ایجاد فرصت شغلی در زمینه پرستاری به خوبی باز گذاشته است. تمامی افرادی که دارای مدارک پرستاری هستند، می توانند به راحتی در مراکز درمانی و بیمارستان ها یا خانه های سالمندان استخدام شوند.

شغل های آزاد در آلمان

افرادی که قصد راه اندازی یک شغل آزاد از طریق خود اشتغالی را دارند و با هدف تأمین شغل های مورد نیاز این کشور و راه اندازی یک تجارت در آن زمینه ها وارد عمل می شوند در صورتی که عضو اتحادیه اروپا نباشند، باید حتما در رابطه با این موضوع اقدام به اخذ ویزای کاری و اقامت کشور آلمان نمایند و تمامی مجوزهای لازم در جهت کار خود را دریافت کنند. پس از اقامت در کشور آلمان، فرد متقاضی می تواند برای خود یک شرکت یا کسب و کار راه اندازی کرده و از این طریق از مزایای خود اشتغالی در این کشور بی نظیر استفاده کند.

دریافت اقامت برای خانواده از طریق ویزای کار

تمامی افرادی که ویزای کاری کشور آلمان را دریافت کرده اند، می توانند اعضای خانواده خود را به این کشور برده و برای آن ها نیز ویزای آلمان را دریافت کنند. به این صورت که به کلیه افراد زیر ۱۸ سالی که تحت تکلف فرد متقاضی کار در کشور آلمان هستند به همراه همسر او، ویزای کار تعلق خواهد گرفت و نکته ای که در این زمینه بسیار حائز اهمیت بوده این است که همسر شخص مذکور نیز می تواند در این کشور به کار مشغول شود. ناگفته نماند که در طول مدت اعتبار ۶ ماه جاب سیکر (ویزای جست و جوی کار)، اعضای خانواده حق انجام هیچ گونه کاری در این کشور را ندارد. اما، این یک مزیت بسیار بزرگ است که با دریافت ویزای کاری به اعضای خانواده فرد امکان تحصیل رایگان، استفاده از مزایای شهروندی و حق انجام کار تعلق خواهد گرفت.

مطلب پیشنهادی:

شرایط کار برای مهاجران در آلمان

تمامی مهاجران به کشور آلمان برای وارد شدن به این کشور باید در جهت اخذ ویزا اقدام نمایند. هر فردی که در یک زمینه کاری مهارت، تخصص، تحصیلات، مدارک مهندسی یا پزشکی دارد، می تواند از طریق ویزای کاری به آلمان وارد شود. ویزاهای کاری دارای انواع مختلفی هستند و هر فرد با توجه به شرایط و مقاصد خود از اقامت در این کشور، نوع آن ها را مشخص می کند.

شما با دریافت هر یک از انواع ویزاها می توانید برای مدت ۵ سال در این کشور سکونت داشته باشید و پس از این مدت در صورتی که از نظر مراجع آلمان شرایط دریافت اقامت دائم را داشته باشید، می توانید پس از مدت ۸ سال به تابعیت رسمی این کشور دست پیدا کنید. بر اساس قوانین، تمامی مهاجرانی که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا و با ویزای توریستی وارد آلمان شده اند، نمی توانند اقامت دائم دریافت کنند. لذا، توصیه می شود اگر قصد کار و دریافت اقامت دائم در کشور آلمان را دارید، حتما از طریق ویزای کاری به این کشور وارد شوید.

به صورت کلی شرایط کار در کشور آلمان برای مهاجران شامل موارد زیر می شود:

  • داشتن ویزای کار کشور آلمان
  • تسلط نسبی به زبان آلمانی (برای استخدام در شغل های رسمی در اکثر مراجع این کشور، تسلط کافی به زبان آلمانی امری الزامی محسوب می شود.)
  • دریافت تأییدیه مدارک خود از مراجع مربوطه
  • دریافت بیمه سلامت، تأمین اجتماعی، حوادث و ثبت نام برای حقوق بازنشستگی
  • دریافت کد شناسایی مالیات

شرایط کار برای دانشجویان در آلمان

یکی از رایج ترین راه ها جهت تأمین هزینه های زندگی در آلمان برای دانشجویان، کار کردن ضمن تحصیل است که شرایط کاری برای دانشجویانی که از کشورهایی غیر از اتحادیه اروپا در آلمان به کار می پردازند، قدری متفاوت است. این شرایط در کشور آلمان نسبت به سایر کشورها آسان تر بوده به این صورت که تمامی دانشجویان بین المللی می توانند با اخذ مجوز کار دانشجویی در آلمان، در شغل هایی مرتبط با رشته تحصیلی خود به کار بپردازند. آن ها می توانند به صورت پاره وقت یا تمام وقت به کار مشغول باشند که بر اساس قوانین تعطیلات آخر هفته و رسمی جزو روزهای کاری به حساب نمی آیند.

با توجه به شرایط کاری عالی، وضعیت اقتصادی و صنعتی بودن کشور آلمان، امکان کار در شغل هایی که در ارتباط با رشته های دانشگاهی دانشجویان بوده به خوبی فراهم است. تمامی دانشجویان بین المللی جویای کار با داشتن تسلط بر زبان آلمانی شانس بیش تری در این زمینه پیدا خواهند کرد. همچنین از دیگر عوامل متأثر در رابطه با این موضوع می توان به داشتن تخصص خاص و ارائه گواهینامه آن اشاره کرد.
اگر به دنبال مهاجرت تحصیلی هستید، همه‌ی سوالاتتان را از ما بپرسید.

قوانین کار برای دانشجویان در آلمان

تمامی دانشجویان بین المللی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، برای کار در کشور آلمان باید با توجه به رشته تحصیلی، شرایط و نوع شغل مورد نظر خود در جهت دریافت ویزای کاری اقدام نمایند. برخی از مهم ترین قوانین در این زمینه شامل موارد زیر می شود:

  • داشتن تسلط کافی در زبان آلمانی (سطح B2)
  • آشنایی با فرهنگ کشور آلمان
  • داشتن مدرک تحصیلی یا گواهینامه مهارت تخصصی مرتبط با کار مورد نظر
  • آگاهی از قوانین محدود کننده در رابطه با ساعات کاری (طبق قوانین تمامی دانشجویانی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، تنها روزی ۸ ساعت و در مجموع ۱۲۰ روز از سال حق انجام کار را دارند.)
  • دریافت ویزای کاری و تحویل دادن اطلاعاتی در رابطه با تحصیلات، شرایط کار، نوع کار، نحوه کار، حقوق و ساعات کاری به مراجع زیربط در آلمان
  • شغل های پاره وقت با درآمدی در حدود ۴۵۰ یورو، نیازی به پرداخت مالیات ندارند.
  • شغل های تمام وقت با درآمدهایی بالاتر از ۴۵۰ یورو باید اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات نمایند.
با تماس با ما، مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی دریافت کنید.

قوانین کار در کشور آلمان

طبق جدیدترین قوانین و مقرارت در زمینه کار در کشور آلمان برای مهاجران، آن ها می توانند در صورت داشتن شرایط و تأیید صلاحیت برای مدت ۶ ماه توسط ویزای جست و جوی کار ( جاب سیکر) در آلمان سکونت داشته باشند و در طول این مدت دنبال یک شغل مرتبط با تخصص خود بگردند. از جمله ملزومات برای دریافت ویزای جاب سیکر آلمان می توان به اثبات تمکن مالی برای تأمین هزینه های خود در طول مدت ۶ ماه و سطحB1  در زبان آلمانی اشاره کرد. برخی از مهم ترین قوانین کار در آلمان به صورت مشروح در قسمت زیر است.

  • تمامی افرادی که دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی و یا فنی و حرفه ای هستند و توسط سفارت و مراجع آلمان تأیید صلاحیت شوند، شرایط مهاجرت به این کشور را دارند.
  • تمامی افرادی که در یک زمینه کاری ماهر هستند اما مدارک تحصیلی آن ها با آن مهارت هم خوانی ندارد، می توانند در شغل هایی که جزو مشاغل مورد نیاز این کشور هستند به اشتغال بپردازند.
  • تمامی مهاجرانی که جزو اتحادیه اروپا نیستند در صورتی که دانشجو بوده و سن آن ها کمتر از ۲۵ سال باشد با شرط داشتن سطح B2 در زبان آلمانی، می توانند از طریق ویزای کار آموزی به آلمان مهاجرت کرده و از امکان ادامه تحصیلات خود در این کشور استفاده کنند.

مطلب پیشنهادی:

قوانین بیمه جهت کار در آلمان

یکی از مهم ترین مزایای دریافت ویزای کاری کشور آلمان این است که کارفرما موظف است پس از عقد قرار داد و شروع کار رسمی فرد متقاضی، نسبت به دریافت بیمه درمانی، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه حوادث و ثبت نام کردن شما برای دریافت حقوق بازنشستگی اقدام نماید‌.

نحوه کاریابی در کشور آلمان

متقاضیان کار در کشور آلمان می توانند از چندین طریق اقدام به پیدا نمودن شغل در این کشور نمایند.

در این روش شخص باید یک کارفرما برای خود در این کشور پیدا نماید و درخواست نامه پیشنهاد کار را همراه با سطحB1  زبان آلمانی، مدارک تخصصی و تحصیلی خود را ارائه دهد تا بتواند ویزای کاری دریافت کند‌. در گذشته اقدام از این روش به نسبت مشکل تر بود. زیرا، کارفرما باید ابتدا آگهی نیاز به استخدام سمت مورد نظر را به مدت سه ماه در آلمان و سایر کشورهای اروپایی پخش کرده و سپس در صورت پیدا نشدن شخص مناسب اروپایی، می توانست از فرد مذکور برای پست مورد نظر دعوت به عمل آورد. اما، اکنون دیگر اولویت با افراد اروپایی نیست و کارفرما مستقیما می تواند به فرد متقاضی پیشنهاد کاری ارائه دهد.

در این روش فرد پس از تأیید صلاحیت ابتدا یک ویزای ۶ ماهه برای جست و جوی کار، دریافت می کند که در این صورت می تواند به شکل انفرادی وارد آلمان شده و با ارائه مدارک یک شغل برای خود دست و پا نماید. سپس با عقد قرارداد کاری به کشور بازگشته و با دریافت ویزای کاری خود، همراه اعضای خانواده به کشور آلمان بازگردد.

یکی دیگر از روش هایی که به وسیله آن، می توانید یک کار در کشور آلمان برای خود پیدا کنید، کمک گرفتن از مؤسسات کاریابی است. به این صورت که شما به این مؤسسات مراجعه کرده و با ارائه رزومه کاری، میزان تحصیلات، گواهینامه تخصصی و… تقاضای یافتن کار برای خود را می نمایید. آن ها نیز پس از بررسی مدارک برای شما یک کارفرما در کشور آلمان پیدا خواهند کرد و پیشنهاد کاری از سوی کارفرما را دریافت خواهید کرد.

امضای قرارداد کاری با کارفرمای آلمانی

به طور معمول پس از پیدا کرد شغل و تأیید شدن توسط کارفرما، یک قرارداد بین فرد متقاضی شغل در آلمان و کارفرمای آلمانی تنظیم و امضا می شود. مفاد این قرارداد بر طبق قوانین این کشور بوده و لازم است فرد قبل از امضا یک بار آن را مطالعه نماید‌. نکته ی دیگری که در این زمینه باید حتما مورد توجه قرار گیرد، فسخ قرارداد است که در چندین مرحله انجام می شود و به این موضوع که درخواست از طرف متقاضی بوده یا کارفرما، بستگی دارد. اگر کارفرما تقاضای فسخ قرارداد را داشته باشد، باید حتما به فرد اطلاع داده و به او فرصت دهد تا شغلی دیگر برای خود پیدا کند و در صورت پیدا نشدن یک کار جدید برای فرد مذکور، اداره کار آلمان موظف به پرداخت حقوق بیکاری به فرد برای مدت ۶ ماه است.

قوانین مالیاتی جهت کار در آلمان

تمامی افراد شاغل در کشور آلمان مشمول طرح مالیات بر درآمد یا حقوق می شوند. اما، برای این قانون نیز تبصره هایی وجود دارد. به این صورت که اگر حقوق فرد مجرد کمتر از ۹۷۴۴ یورو باشد از پرداخت مالیات معاف است. قابل به ذکر است این مبلغ برای افراد متأهل به ۱۹۴۸۸ افزایش پیدا می کند.

قوانین مالیاتی در کشور آلمان به گونه ای است که با افزایش حقوق، میزان مالیات نیز افزایش پیدا می کند. به این صورت که مقدار مالیات از ۱۴ تا ۴۵ درصد درآمد متغیر است. بر این اساس بالاترین نرخ یعنی ۴۵ درصد تنها برای افراد مجردی که بیشتر از ۲۷۵٫۶۱۳ یورو برای مدت هر سال در آمد دارند و افراد متأهل با سالی ۵۰۰هزار یورو حقوق، صادق است.

سخن پایانی

کشور آلمان یکی از کشورهای بسیار قدرتمند از لحاظ اقتصادی در اتحادیه اروپا است که جزو بهترین کشورهای صنعتی در این قاره محسوب می شود. آلمان با نرخ بیکاری ۳٫۲ درصد، آمار قابل قبولی در این زمینه دارد که نشانگر وجود فرصت های شغلی فراوان در این کشور است. برای کار در آلمان شما باید حتما یک فرد منظم و دارای برنامه ریزی باشید، مهارت و تخصصی داشته و بتوانید با تسلط به زبان آلمانی صحبت کنید که براساس قوانین باید حتما ویزای کار در این کشور را دارا باشید.

بنابراین با وجود این تفاسیر آلمان یکی از ایده آل ترین کشورها از نظر کیفیت زندگی و فرصت های شغلی است که شما عزیزان در صورت دارا بودن شرایط، می توانید به راحتی از طریق درخواست ویزای کاری این کشور برای اقامت و بهره مندی از این شرایط فوق العاده اقدام نمایید.

برای دریافت اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر مورد شرایط کار در آلمان و طی مراحل درخواست و اخذ ویزای کاری آلمان، با متخصصین و مشاوران مهاجرتی موسسه بینا صحبت کنید.

سوالات متداول درباره کار در آلمان

با توجه به شغل متفاوت است اما به طور متوسط میزان درآمد در کشور آلمان ۹ یورو در ازای هر ساعت کار (4 هزار یورو در ماه) است.

طبق آمار پر درآمد ترین مشاغل در این کشور پس از پزشکی، مشاغل مدیریتی و در صدر آن ها مدیریت فروش است.

ویزای کار (از طریق دریافت پیشنهاد کاری کارفرما آلمانی) و یا ویزای 6 ماهه جست و جوی کار

کار در آلمان از ارزان ترین روش های به دست آوردن اقامت دائم این کشور است.